Vaterpolo: Derbi prvoligaškog „severa“

0
62
Treće ovogodišnje gostovanje Bečejaca je u Novom Sadu | Foto: Vlastimir Jankov
Treće ovogodišnje gostovanje Bečejaca je u Novom Sadu | Foto: Vlastimir Jankov

Zagrcnuli su se vaterpolisti Bečeja banatskom vodom u kikindskom bazenu, gde su igrali nerešeno 12:12 sa domaćim ŽAK-om, ali ih to nije izbacilo iz ravnoteže. Spremno odlaze na treću ovogodišnju prvenstvenu utakmicu, koja se igra u subotu, 10. februara, od 20 sati u novosadskom bazenu na Slanoj bari, a rival je drugoplasirani Dunav.

Znači, biće to pravi derbi prvoligaškog „severa“. Pobede li, momci sa Tise već mogu da računaju da će s pozicije broj 1 na fajnal for za konačan plasman prvoligaškog B karavana. Na drugoj strani, momcima s Dunava pobeda je potrebna da bi ostali u trci za fajnal for.

-Iz Kikinde smo se vratili samo s bodom, ali igrom nismo razočarali. Naprotiv, nadigrali smo Banaćane, ali je to bila jedna od onih utakmica kada sportska sreća okrene leđa. Plivali smo brže, imali niz izglednih prilika, ali pogađali okvire gola ili je lopta za malo odlazila kraj gola. Radili smo tokom ove nedelje na ispravljanju uočenih grešaka i očekujem da ćemo se predstaviti u efikasnijem svetlu u Novom Sadu, ne napušta optimizam predsednika i najboljeg igrača Bečejaca Gorana Krstonošića.

Podsetimo da je bodovna razlika između momaka sa Tise i Novosađana četiri boda, što znači da će Bečejci bez obzira na subotnji rezultat i dalje biti lideri prvoligaškog B karavana. Naredni vikend je slobodan, a onda predstoje još tri ligaška okršaja. Prvo će ugostiti pančevačku Mladost 24. februara, zatim prvog martovskog vikenda gostuju valjevskim Valisu u obližnjoj Petnici, a 10. marta dočekuju subotički Spartak Prozivku.

Fajnal for za konačan plasman prvoligaškog B karavana igra se 17. i 18. marta, a učešće će uzeti po dve prvoplasirane ekipe iz grupa „sever“ i „jug“. Pobednik dvodnevnog završnog turnira, pored epiteta prvaka Prve B lige Srbije, direktno vadi vizu za višu Prvu A ligu, a drugom finalisti ostaje da igra baraž s ekipom kojoj preti ispadanje iz A lige.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.