Novi izazov mladih bečejskih vaterpolistkinja
Novi izazov mladih bečejskih vaterpolistkinja

Posle finalnog turnira kupa Srbije za vaterpolistkinje 2007. godišta i mlađe, Bečej se prihvatio domaćinstva završnog turnira prvenstva Srbije za devojčice rođene 2006. godine i kasnije. Večeras i sutra u vodi legendarnog bazena kraj Tise snagu će odmeriti petnaestogodišnje vaterpolistkinje.

-Pre nepuna tri meseca uspešno smo organizovali finalni turnir kupa za četrnaestogodišnje devojčice, a sada smo prihvatili da budemo domaćini turnira za prvenstvo Srbije godinu dana starijih devojčica. Na taj način želimo da propagiramo ženski vaterpolo u našoj sredini, koji može da „vaskrsne“ i pođe putem nekadašnjih generacija, koje su osvajale i titule prvaka i trofej kupa Jugoslavije, rekla nam je trener bečejskih vaterpolistkinja Daniela Ćuk.

Pored Bečejki, koje su znatno mlađe od navedenog uzrasta i tek pola godine treniraju, igraće beogradske ekipe Palilula u TAŠ 2000, odnosno Spartak iz Subotice.

Turnir počinje večeras u 20 sati utakmicom Bečej – Palilula, a od 21,30 igraće Spartak – TAŠ 2000. Sutra pre podne sastaju se Bečej – TAŠ 2000 u 9 sati, a od 10,30 igraju Spartak – Palilula. Sve se završava sutra uveče utakmicama Palilula – TAŠ 2000 od 17 i Bečej – Spartak od 18,30 sati.

Delegat VSS na turniru je Bečejac Zvezdan Kapriš, a sudiće Gabor Buranj i Kristina Ereš Kinčeš iz Sente, odnosno Milutin Knežević iz Bečeja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име