Prijateljska utakmica vaterpolistkinja 2008. godište

Srbija – Mađarska  15:12  (5:2, 2:5, 1:3, 7:2)

Bečej: Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 50. Sudije: Igor Virijević i Vladinir Petrović (obojica iz Zrenjanina). Igračica više: Srbija 11(4), Nađarska 4 (2). Peterci: Srbija: 2 (2), Mađarska 1 (0).

Srbija: Lovčević, Kovačević, Branković, Bulajić, Pejić, M. Ćuk 3, Pavić, N. Ratković 8 (2), Janković 1, E. Ćuk 3, Petrović, Jelenić, Jovanović, Z. Ratković, Žagar, Klikovac, Komatinić.

Mađarska: Mikola, Horvat, Kevez 2, Kestehelji 1, Hetzl, Rohalj 2, Komleš, Tot 4, Kiš, File, Salkai, Pajan 3, Kerekeš, Derješi, Aleks, Peter, Erdelji, Salai, Dimitrović, Matajs.

Vaterpolo reprezentacija Srbije 2008. godište
Vaterpolo reprezentacija Srbije 2008. godište

Posle sparinga i testova sa vršnjakinjama Češke i Italije, vaterpolistkinje Srbije pripremajući se za Evropsko prvenstvo uzrasta 2008. godište i mlađe, ugostile su u Bečeju i Mađarice. Za divno čudo u javnoj utakmici i pobedile rezultatom 15:12. Svesni su svi u taboru naše reprezentacije da su Mađarice kvalitetnije, ali su iskoristile trenutak inspiracije i unjižile prvu pobedu nad vršnjakinjama severnih suseda, koje na svakom takmičenju, s pravom, napadaju sam vrh. Međutim, ovoga puta su dotakle dno Tise, jer su raspoložene bile i devojčice selektorke Daniele Ćuk, pogotovo Nika Ratković, koja je igrala u stilu imenjakinje, grčke boginje i sama je postigla osam golova, upravo koji broj nosi na kapici. Raspoložene su bile i ćerke selektorke, Elena i Maša Ćuk, koje su se po tri puta upisale u listu strelaca.

Igračice s belim kapicama impresivno su otvorile utakmicu i povele sa 5:0, kao i par dana ranije protiv Italijanki, ali su Mađarice već na poluvremenu anulirale prednost (7:7), a u poslednju četvrtinu su ušle sa dva gola prednosti (8:10). Nije to obeshrabrilo Srpkinje, pogotovo mlađanu Mašu Ćuk, koja je prvo postigla gol „šraubom“, potom „parabolom“ sa desetak metara i onda sa materijalizovala akciju sa igračicom više. Dovoljno za rezultatski preokret i pobedu, na koju ju tačku stavila Jana Janković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име