Vaterpolisti Bečeja melju sve pred sobom ove sezone u prvoligaškom B karavanu. Nova žrtva bili su neiskusni Somborci. Konačan rezultat 20:5 (5:3, 2:0, 8:0, 5:2) to najbolje potvrđuje. U neku ruku to je bilo i očekivano, jer su se sastali prvi i poslednji na tabeli grupe „sever“, ali da će razlika biti 15 golova…

Okršaj Bečejaca i Somboraca bio je interesantan i iz razloga što su to, računajući osvojene titule nacionalnih prvaka, jedina dva vojvođanka kluba s epitetom šampioni. Somborci su osvojili prve dve titule u našem vaterpolu, 1922. na Bledu i 1923. godine u Zagrebu, a Bečejci su bili neprikosnoveni u periodu od 1996. do 2001. godine sa šest osvojenih „duplih kruna“. Međutim, život čini svoje i klubivi sa šampionskim titulama bore se sada u prvoligaškoj B konkurenciji.

Bečejci su ozbiljno shvatli subotnji oktšaj i brz su poveli sa 5:1. Viktor Mesaroš je načeo goste, potom su Zoran Perić, Igor Afanasijev i dva puta Stevan Naćuk rešetali mrežu Petra Balše. Ali, nije se na prvi odmor otišlo ubedljivim rezultatom, jer je Đorđe Trivić uspeo tri puta da matira Žolta Bušića.

A onda nailazi dobra igra izabranika trenera Borisa Terzića u fazi odbrane i efikasna, pogotovo u trećoj četvrtini, u napadu. Dovoljno je podsetiti da gosti u drugoj i trećoj četvrtini nisu postigli gol, a primili su, čak, deset!? Opet je Mesaroš započeo seriju, nastavio je Afanasijev sa dva uzastopna gola, potom je Peđa Prkosovački snažnim šutem sa distance postigao svoj prvi, od ukupno tri, gol, pa su se u listu strelaca upisali redom Aleks Drobina, Naćuk, opet Drobina, Vladimir Korovljev, Perić i Svetozar Marković.

U poslednjem periodu igre Prkosovački je prvi zatresao mrežu, a onda je Dušan Nastasić, posle 18 minuta i devet sekundi uspeo da savlada Bušića i smanji na 16:4. Prkosovački, Mesaroš i Naćuk su napravili novu seriju od 3:0, potom je Trivić na vrlo interesantan način postigao svoj četvrti gol i poslednji gol na utakmici za Somborce. Prvi šut mu je odbranio Bušić, i drugi, pa je tek u trećem pokušaju u vremenskom intervalu od tri sekunde kapitulirao. Trivić je četiri puta savladao Bušića, ali valja dodati da je Žolt Bušić istom igraču odbranio sedam šuteva, od svojih 13 odbrana. Petostruki strelac Stefan Naćuk stavio je tačku na konačan rezultat od 20:5 tačno 47 sekundi pre konačnog zvuka sirene.

Trener Bečeja Boris Terzić za ovu utakmicu nije mogao da računa na usluge iskusnog golmana Petra Doroslovačkog, koji je bio poslovno zauzet, pa je izveo sledeći sastav: Bušić (13 odbrana), Korovljev 1, Afanasijev 3, Naćuk 5, Dobožanov, Mesaroš 3, Kuprešak, Velimirov, Marković 1, Perić 2, Drobina 2, Prkosovački 3, Živkov Andričin i Filipović.

Momci sa Tise i naredne subote igraju pred svojim navijačima, kojih je sve više na tribinama, a rival će biti subotička ekipa Spartak Prozivka.

V. Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име