Vaterpolsti Bečeja su pobedili i u petoj utakmici prvoligaškog B karavana – grupa „sever“, a zabeležili su samo tri različita rezultata. Posle pobeda 17:10 (ŽAK u Kikindi i Polet u Somboru), te 9:7 (Banja Luku kod kuće i Spartak Prozivku u Subotici), mladići s Tise su u sredu uveče pred ssvojim navijačima savladali zrenjaninski Proleter rezultatom 15:6 (3:2,4:0,4:3,4:1). Bio je to poslednji okršaj polusezone i najlepši rastanak od malobrojnih, ali vernih, navijača.

Prva četvrtina bila je rezultatski neubedljiva (3:2), kao i treća (4:3), ali su zato parni periodi utakmice, drugi (4:0) i četvrti (4:1), bili prema očekivanju. Samo se najmlađi Nikola Krstonošić nije upisao u listu strelaca, a ima je priliku u finišu utakmice, i najstariji Petar Doroslovački nije ulazio u igru. Svi ostali su igrali, koliko je to stručno rukovodstvo smatralo da treba i da se ne ugrozi ubedljiva pobeda.

-Maksimalan bodovni saldo je ohrabrujući, ali smo daleko od željenog cilja da se domognemo Prve A lige. Upravo zbog toga, u pauzi između dve polusezone očekujemo neke prinove u igračkom kadru. Ono što je već sada izvesno, kapicu matičnog kluba nosiće iskusni Zoran Perić, a ima nagoveštaja da će se još neki iskusniji igrači aktivirati i pomoći mladom i naiskusnom sastavu da sezonu završi na najbolji način. To je što se tiče seniorskog sastava, a nas daleko više raduje činjenica da sada imamo ukupno stotinak vaterpolista u klubu, jer rade četiri mlađe selekcije u punom sastavu. Uz to, klub se pre dve godine fuzionisao s dva plivačka kluba i sada ima i stotinak plivača u klubu zajedničkog imena, rekao nam je na kraju vaterpolo polusezone predsednik PVK Bečej Goran Krstonošić.

Poslednja utakmica polusezone protiv Zrenjaninaca nijednog trenutka nije bila neizvesna. Pobednik se znao, samo je konačan rezultat bio nepoznat. Istina, moglo je sve biti i ubedljivije, ali su šansu da igraju dobili i mladići koji nemaju veću minutažu. Na rastanku od navijača, kapicu Bečeja nosili su: Bušić (8 odbrana), Korovljev 1, Krstonošić, Dajević 2, Dobožanov 1, Mesaroš 2, Kuprešak 2, Velimirov 2, Živkov Andričin 1, Afanasijev 2, Drobina 1, Prkosovački 1, Doroslovački.

Nastavak prvenstvene trke prvoligaškog B karavana zakazan je za 4. februar i u prvoj utakmici Bečejci dočekuju ŽAK iz Kikinde.

V. Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име