Bečejci su bez borbe predali bodove rivalu | Foto: Vlastimir Jankov
Bečejci su bez borbe predali bodove rivalu | Foto: Vlastimir Jankov

Ideja entuzijasta iz Sombora, grada čiji se SSU okitio prvom titulom vaterpolo prvaka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca 1921. godine na Bledu, da se osnuje Regionalna liga vaterpolo veterana, vremenom dobija potvrdu u vodi.

-I „na suvom“. Takmičarski rivalitet postoji u vodi, ali je to daleko od onoga kada smo bili mladi. Sada je daleko bitnije da se družimo posle odigranih utakmica i prepričavamo nekadašnje događaje, kako ne bi otišli u zaborav, ispravno rezonuje jedan od dobro držećih bečejskih „dekica“ iako je duboko zašao u sedmu deceniju Imre Molnar.

U toku je sedmi ciklus. Sve je počelo u jesen 2009. godine kada su Bečej, novosadska Vojvodina, Kruna iz Osijeka, Polet iz Sombora i Spartak iz Subotice odigrali premijernu ligu i Bečejci se okotili titulom prvaka. Ponovili su Bečejci uspeh i u naredne dve godine, čime su zabeležili trifejni het – trik. Voša je prekinula dominaciju Bečejaca 2013. godine. Vremenom su se uključile komšije mađarskog PVŠC iz Pečuja, pa Senta, Partizan je bio prvi beogradski klub, a potom su se bućnule u vodu „čikice“ Beograda, Crvene zvezde i ekipa prijatelja vaterpola po imenu „Pijani somovi“. E, baš oni sada jure Bečejce. Jer, titule prvaka minula dva takmičarska ciklusa pripale su, upravo, Pijanim somovima. Budu li prvi i tokom aktuelnog sedmog po redu takmičenja, a pobedili su u prva dva kola, stići će Bečejce.

-Ovog ciklusa u takmičenje se uključilo osam ekipa. Sve je počelo poslednjeg januarskog dana kod nas u Somboru, nastavilo se ovog vikenda u Bečeju, a 9. aprila domaćin u Šapcu biće ekipa Beograda. Pijani somovi su najavili da će biti domaćini 23. aprila u Somboru, Kruna će sve ugostiti 21. maja u Osijeku, Vojvodina će 5. juna biti domaćin u svom Novom Sadu, što znači da je ostalo da Subotičani prijave termin svog domaćinstva. Kada završimo ligaški deo takmičenja, krajem juna ili početkom jula, zavisno od vremenskih uslova, održaće se završnica u Somboru na Gradskom kupalištu „Štrand“ u Velikom bačkom kanalu, gde je i počeo svoju istoriju vaterpolo u Somboru, upoznao nas je s rasporedom aktuelnog sedmog ciklusa Regionalne lige vaterpolo veterana Obrad Rodić zadužen za veterane u redovima inicijatora čitavog projekta.

Evo i rezultata prva dva kola ovogodišnjeg takmičenja. Prvo kolo u Somboru: Bečej – Pijani somovi 9:13, Vojvodina – Spartak 15:7, Kruna – Beograd 9:17 i Partizan – Polet 10:3. Drugo kolo u Bečeju: Bečej – Polet 12:6, Beograd – Pijani somovi 4:7, Vojvodina – Partizan 8:9 i Spartak Kruna 3:14.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име