Legende bečejskog vaterpola Nikola Gligorijević i Ivan Sirotanović došli su da vide naslednike
Legende bečejskog vaterpola Nikola Gligorijević i Ivan Sirotanović došli su da vide naslednike

Vaterpolisti Bečeja i u drugoj utakmici doživeli poraz

Bečej – ŽAK     10:11   (2:2, 3:3, 3:4, 2:2)

Bečej: Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 200. Sudije: Ivan Saveljić i Strahinja Jović (obojica iz Subotice). Igrač više: Bečej 10 (7), a ŽAK 11 (3). Peterci: Bečej 3 (1), a ŽAK 2 (2).

Bečej: Pantelić (10 odbrana), Korovljev, Sirotanović 1, Ićitović 3, Popov 2 (1), Mesaroš 2, Kuprešak, F. Kovačev, U. Kovačev 1, Bošković, Pantić 1, Stanaćev, Rkman, Tucakov.

ŽAK: Bušić (12 odbrana – 1 peterac), Cvetić, Naćuk 4 (1), Zorić, Budrin 2 (1), Stojadinov, Ilić, Radanović 3, Palatoš, Goranov, Simić, Talaja 2, Stepanov, Grbić.

Uzalud saveti u tajm autu, Bečejci su prertpeli i drugi poraz
Uzalud saveti u tajm autu, Bečejci su prertpeli i drugi poraz

Pobeda ŽAK-a u komšijskom derbiju kraj Tise. Uglavnom su iskusniji Kikinđani imali gol prednosti, izuzev 3:2 i 4:3, pa iz tog razloga njihova pobeda ima pokriće. Međutim, u igri sa mnogo grešaka sa obe strane, podela plena bi, ipak, bila najrealniji ishod utakmice.

„Krivce“ što je tako treba tražiti i kvartetu Bečejaca u banatskoj ekipi. Jer, kapicu Kikinđana nose golman Bušić, te igrači Naćuk, Cvetić i Palatoš. Pogotovo su prva dvojica uticala na konačan rezultat, pošto je Žolt Bušić odbranio 12 udaraca ka njegovom golu, od kojih i peterac Mesarošu, a Stefan Naćuk je postigao, čak četiri gola.

Imali su i Bečejci junake u golmanu Davidu Panteliću sa 10 odbrana i jednom od najmađih igrača Marku Ićitoviću, koji je imao smrtni slučaj u porodici, ali je smogao snage da zaigra i postigne tri gola. Uz to, Bečejci su imali zavidnu realizaciju igrača više, što se ne može reći za Kikinđane.

Pored sijaset propuštenih prilika Bečejaca da izbegnu drugi poraz u isto toliko utakmica nove sezone, oba minimalnom razlikom, poslednju je imao Korovljev, ali je njegov šut Bušić odbranio i doneo radost saigračima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име