Mladi Bečejac Marko Ićitović (4) u akciji
Mladi Bečejac Marko Ićitović (4) u akciji

Vaterpolisti Bečeja porazima otvorili sezonu, ali ne brinu

Dva poraza u isto toliko utakmica nove sezone prvoligaškog A karavana je učinak vaterpolista Bečeja. S aspekta rezultata, niko u klubu ne može biti zadovoljan. Ali, ako se ima na umu da su igrali protiv daleko iskusnijih ekipa, koje imaju aspiraciju na gornji deo tabele i da su oba okršaja izgubili minimalnom razlikom (TAŠ 12:13 i ŽAK 10:11), onda to daje nadu da će u okršajima sa sebi ravnima biti uspešniji.

-Niko nije zadovoljan kada se gube utakmice, ali treba znati da smo mi u minuloj sezoni jedva izborili opstanak, pa nije logično da sada očekujemo nešto značajno više. Cilj nam je da na vreme izbegbemo opasnu zonu i budemo u sredini tabele. Za očekivati je da u narednom kolu protiv Valisa u Valjevu stignemo do prvih ovosezonskih bodova. Tačnije, očekujem da iz kola u kolo igramo sve bolje, da iz utakmice u utakmicu eliminišemo dečije greške koje su igrači u vodi pravili. Imajući u vidu mladost naših igrača, oscilacije su normalna stvar, ali se moramo truditi da ih u hodu smanjimo na namanju moguću meru, analizira aktuelno stanje trener Bečejaca Goran Krstonošić.

Međutim, nije sve zabrinjavajuće. Primera radi, protiv Kikinđana su imali zavidnu realizaciju igrača više (10:7), ali se nisu proslavili sa linije pet metara, jer su od tri peterca samo jedan iskoristili. Interesovalo nas je ima li još nešto što (ne)zadovoljava.

-Svakako da ima. Ponavljam, svakodnevnim radom ćemo greške da ispravljamo, a timsku igru da negujemo. Ovom prilikom bi posebno apostrofirao potez mladog Marka Ićitovića, koji je imao smrtni slučaj u porodici, ali je uveče stigao na utakmicu i pružio maksimum u vodi postigavši tri gola. To mi daje nadu u bolje sutra i snagu da sa ovom generacijom budemo strpljivi, zaključuje Goran Krstonošić.

Raduje i činjenica da se u prve dve utakmice, čak, osam igrača upisalo u listu strelaca, što je najbolja potvrda koliko se timski igra i koliko je svaki od njih spreman da preizme odgovornost u fazi napada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име