Porodica Lukač koja je živela u kući domara u Izviđačkom centru na Radarskoj stanici u Bečeju, negde posle ponoći 23. septembra zbog požara ostala je bez ičega. Dok pomoć u vidu garderobe i smeštaja stiže svakodnevno, porodicu Lukač najviše boli to što su uspomene nestale zauvek.

Jožef Lukač, starešina Odreda izviđača Ivo Lola Ribar iz Bečeja u kući koja je izgorela živeo je sa dvoje dece, suprugom i sa njenom majkom, više od 20 godina. Na lice mesta izašli su vatrogasci koji su uspeli da lokalizuju požar, ali je tada za dom Lukačevih već bilo kasno. Na sreću, požar se nije raširio na ostale objekte u centru.

Kroz izviđački odred Ivo Lola Ribar na čelu sa Jožefom Lukačem, prošlo je više od 20.000 dece. Mladi izviđači danonoćno stražare u objektu, a među prvima su i pristigli da se nađu porodici Lukač.

U teškom stanju je Jožefova tašta koja se nalazi u veštačkoj komi. Starija žena poslednja je izvučena iz drvene kuća gde je požar buktao. Porodica sada pokušava da skupi novac za lek nutrison koji joj je neophodan.

Želja starišine je da se na mestu gde je postojala kuća, inače kuća za domara, bude ponovo izgrađena, a da izviđački centar nesmetano funkcioniše.

Za pomoć porodici Lukač građani mogu da se interesuju na kontakt: 062/169-49-29.

Prema rečima Jožefa Lukača njima je najpotrebnija novčana pomoć, osim za kupovinu leka nutrisona, budući da treba izraditi kompletnu ličnu dokumentaciju za svakog člana porodice koju je vatra te tragične noći progutala.

Žiro račun:

Jožeš Lukač

160580010025619864 kod banke Inteza

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име