Jedna od popularnih aktivnosti Bečejskog udruženja mladih (BUM), koje, svakog petka u prostorijama Centra za decu i mlade, okupi na desetine mladića i devojaka, jeste veče društvenih igara. Pred kraj godine, u prazničnoj atmosferi organizovano je druženje, a kako se u istom prostoru realizuju i radionice iz srpskog i mađarskog jezika, u okviru projekta „Jednake šanse za sve mlade 2“, mladi žitelji bečejske opštine mađarske nacionalnosti koji usavršavaju srpski jezik, takođe su bili deo prazničnog druženja.

Čila Časnji, učenica Ekonomsko – trgovinske škole kaže da joj mnogo znači mogućnost da besplatno usavršava srpski jezik. Planira da studija ekonomiju, pa će joj dobro poznavanje srpskog jezika pomoći na fakultetu, ali i posle u potrazi za poslom. Veče društvenih igara joj se dopada, kako zbog druženja, tako i zbog toga što može da vežba srpski. Nakon što je završila studije u Mađarskoj, Anita Tot iz Bačkog Petrovog Sela, morala je da nostrifikuje diplomu. Proces je u toku, na časovima srpskog je do sada mnogo naučila, ističe, dok mesta za napredak ima još, budući da gramatika pravi problem.

Podsetimo da zahvaljujući sredstvima dobijenim lane na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, BUM sada bogatu ima kolekciju društvenih igara i to onih novijeg datuma, nastale posle 2000. godine.

Bečejac koji je inicijator ovih atraktivnih skupova u Glavnoj 47, Bojan Pejović, pasionirani kolekcionar igara, objašnjava da u slučaju ovih sadržaja nema ispadanja, svi igraju do kraja. Tako su mladi Bečejci ispratili staru, sa željom da se i u narednoj godini druže na ovakav način.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име