Kako se prošlog avgusta tražila „karta više“, Bečejci nisu oklevali da i ovog leta organizuju „Veče šansona, kancona i evergrin muzike“ na kom nastupaju i talentovani bečejski muzičari.

-Ideja i potreba za ovakvim kulturnim događajem rodila se iz nedavne saradnje korepetitora – klavirskog saradnika i profesora klavira Jožefa Ritera sa tenorom Borisom Babikom, Natašom Katić Radosavljević, sopranom i Rastislavom Raletom Petrićevićem „bečejskim šansonjerom“, kada su se na repertoaru, osim klasične muzike, našle i pojedine kompozicije evergrin muzike, a bečejska publika ih dočekala sa oduševljenjem u velikoj sali našeg pozorišta, navode organizatori.

Pojedini muzički žanrovi, nažalost, polako odlaze u zaborav, dok među mlađim muzičarima nema ko da predstavi kompozitore i izvođače poput Žoa Dasena, Iva Montana, Edit Pjaf, Bobija Sola, manje poznatih pevača iz Italije ili domaćih – Arsena Dedića, Pro Arte, Lea Martina i mnogih drugih, ovim koncertom učesnici – izvođači rešili su da podsete, obnove, ožive ili stvore duh i šarm večitih melodija, dodaju iz Gradskog pozorišta Bečej.

„Veče šansona, kancona i evergrin muzike“ je u petak 11. avgusta od 21 sat u bašti Pozorišnog kluba. Ulaznica iznosi 200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име