Ovogodišnji, četvrti po redu, Be:femon – Bečejski festival monodrame počinje večeras izvođenjem predstave „Međuigre 0-24“ barda glumišta s ovih prostora Zijaha Sokolovića.

Predstava počinje u 20 sati i, kao i svih šest u okviru Be:femona, biće izvedene na sceni „Radoslav Zlatan Dorić“ Gradskog pozorišta Bečej.

-Jedan od najpriznatijih jugoslovenskih glumaca, Zijah Sokolivić, naći će se danas u dvostrukoj ulozi među Bečejcima. Od 18 sati u Krativnom centru pod krovom naše kuće, promovisaće svoju knjigu „Glumac je…glumac je…glumac“, a od 20 sati izvođenjem „Međuigre 0-24“ zvanično će otpočeti takmičarski deo 4. Be:femon, rekao nam je u ime organizatora aktuelnog festivala direktor bečejskog pozorišta Zdravko Petrović.

Be:femon će svečano otvoriti Miroslav Štatkić, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje.

Četvrti Be:femon će trajati do nedelje, 16. oktobra, a šest monodrama će pratiti dva žirija, stručni i publike. Stručni žiri će raditi u sastavu: prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu Dušanka Glid Stojanović kao predsednica i dvojica glumaca novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, Igor Pavlović i Milovan Filipović. Gledaoci će posle odgledanih predstava na listićima za glasanje ocenjivati od 1 do 5 i svaka monograma će dobiti prosečnu ocenu publike. Izvođač najbolje monodrame po oceni stručnog žirija, pored epiteta pobednika, biće nagrađen umetničkom slikom.

Valja dodati da će se posle svake odgledane monodrame organizovati okrugli sto na kom su svi dobrodošli i razgovaraće se o aktuelnoj predstavi. Još ima komplet ulaznica za svih šest monodrama po ceni od 800 dinara, a pojedinačna karta za svaku predstavu je 200 dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име