Pozorišni komad Bečejca mr Zorana Subotičkog „Od raja do beznjenice“, koji opisuje svojevrsnu ljubav pesnika Laze Kostića i Lenke Dunđerski, danas će, sportskim žargonom rečeno, zabeležiti het – trik.

Posle premijera u ambijentu dvorca Bogdana Dunđerskog i svečanoj sali Gradske kuće Bečej, predstava će večeras od 19 sati biti izvedena, opet, u ovom drugom prostoru i imaće humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, čija je cena 400 dinara, namenjen je lečenju dvoje mladih Bečejaca, Erika Kalmara i Ivana Filipčeva.

Kako je broj mesta ograničen na svega stotinak, valja još ono malo preostalih ulaznica kupiti na blagajni Gradskog pozorišta Bečej. Nije na odmet podsetiti da je pomenuta predstava deo projekta „Čudesni svet Dunđerskih“, posvećen dinastiji poznatih srpskih veleposednika, graditelja, dobrotvora, industrijalaca… koji bi trebalo da bude deo turističke ponude ne samo Bečeja, već čitave Vojvodine.

Predstava „Od raja do beznjenice“ pogodnija je za izvođenje u ambijetalnom prostoru, nego na pozorišnim daskama. Upravo to je opredelilo koproducente, novosadsku NVO „Lidernet“ i Turističku organizaciju opštine Bečej, da predstava bude sastavni deo turističke ponude dvorca Bogdana Dunđerskog, ali i da se, bar, po jedanput odigra i u ostalih tridesetak vojvođanskih dvoraca i još više adekvatnog prostora u zgradama s kraja 19 veka, vremena kada je ljubav Lenke i Laze živela.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име