Atila i Raka su vodili žrebanje i zaduženi su za tehničku organizaciju turnira | Foto: Vlastimir Jankov
Atila i Raka su vodili žrebanje i zaduženi su za tehničku organizaciju turnira | Foto: Vlastimir Jankov

Brojni ljubitelji igre „na petoparcu“ od večeras će moći da uživaju pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise, jer počinje tradicionalni Zimski turnir u malom fudbalu. Valja odmah dodati da je u planu da se svake večeri igra po sedam utakmica.

Prve dve, od 17 i 17.45 sati, u konkurenciji veterana, a preostalih pet, u terminima od 18.30, 19.50, 20, 20.45 i 21.30 sati, u konkurenciji seniora. Kažemo u planu, jer prvih par dana će biti odstupanja od toga, pošto još traju turniri u Novom Bečeju, Srbobranu i Temerinu i nemoguće je uskladiti termine. U prvoj fazi takmičenja po grupama, igra se dva puta po 15 minuta, a kada počne takmičenje na ispadanje dužina poluvremena je 20 minuta.

-Iskren da budem, očekivali smo veći broj učesnika, jer samo tako turnir može finansijski da bude isplativ. Ovako… Odlučili smo da veterani kompletnu uplatu za kotizaciju podele za nagrade, a pobednik seniorskog dela turnira inkasiraće 250.000 dinara, drugoplasiranom će pripasti 50.000, a trećeplasiranom 25.000 dinara, rekao nam je u ime organizatora OSC “Đorđe Predin Badža“ direktor Dejan Stanojev.

Od Atile Kasaša smo saznali da se u konkurenciji veterana prijavilo 10, a u konkurenciji senira 20 ekipa. Veterani su raspoređeni u dve grupe po pet ekipa, a seniori u četiri grupe sa po pet ekipa. Posle grupnog dela takmičenja po ligaškom bod sistemu, najslabija ekipa iz svake grupe ispada, a ostale nastavljaju takmičenje po kup sistemu i očekuje se da će se za dve nedelje turnir okončati.

Žrebanje nije okupilo veliki broj zainteresovanih, verovatno zbog toga što se, kako smo već naglasili, u okolnim sredinama još igraju turniri. Nosioci grupa u konkurenciji veterana bili su bečejska Fortuna i temerinska Gradina Eurokomerc. Daljim žrebanjem, odlučeno je da u grupi A sa Fortunom igraju Restoran Fovato iz Ade, Taxi Bel Eurosvit iz Bačkog Petrovog Sela, MB Osiguranje iz Novog Bečeja i ovdašnja Higija. U grupi B sa Gradinom Eurokomercom igraće Veterani iz Ade i tri bečejske ekipe Bife Tea, Konama i ekipa koju je prijavio Milan Brkljač.

Sa finala lanjskog turnira   | Foto: Vlastimir Jankov
Sa finala lanjskog turnira | Foto: Vlastimir Jankov

Nosioci grupa, po osnovu dosadašnjih plasmana na bečejskim turnirima, određeni su i prilikom žrebanja u seniorskoj konkurenciji. Tako je odlučeno da bečejski Autofleks Knot i Čajkini asovi, temerinski Pet prijatelja i novosadska RTV ne mogu biti u istoj grupi. Voljom žreba, u A grupi sa ekipom Autofleks Knot igraće Mibaks (Novi Bečej), Stejdž, ekipa iz Nadalja i BL Sportivo. Grupu B čine novosadska ekipa RTV, bečejski sastavi DK Grupa i Konama, Banija Pal (Temerin) i Potisje (Radičević). Temerinskih Pet prijatelja predvode grupu C u kojoj još igraju Bečejprevoz, Autoservis Kudrić (Bačko Gradište), Debeli znaj i Medison Siniša Gavrilov (Srbobran). Najzad, u grupi D nosici su Čajkini asovi, a igraće još Yuteks (Srbobran), ekipa iz Melenaca, Agrumaus (Bačko Gradište) i ekipa iz Kikinde.

-Imaćemo problema s rasporedom utakmica u prvih nekoliko dana, jer se još igraju turniri u Novom Bečeju, Srbobranu i Temerinu, pa su neke ekipe zauzete igranjem na njima. Ali, već krajem nedelje će sve ići prema planu i svako večeće se igrati po sedam utakmica. Prve večeri će se igrati samo četiri utakmice, rekao nam je Atila Kasaš.

Čast da ovogodišnji turnir otvore pripala je veteranskim ekipama iz grupe B. Prvu utakmicu od 17 sati igraće bečejski rivali: Bife Tea i ekipa koju je prijavio Milan Brkljač, a od 17.45 snagu će odmeriti temerinska Gradina Eurokomerc i Veterani iz Ade. U konkurenciji seniora prvu utakmicu od 18.30 sati igraće Autoservis Kudrić (Bačko Gradište) i Bečejprevoz, a od 19.50 sati igraće BL Sportivo i ekipa iz Nadalja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име