Tradicionalna Svetosavska akademija održaće se večeras od 18 sati u Gradskom pozorištu Bečej. Domaćin svetkovine bića Ekonomsko-trgovinska škola, ali će u bogatom i šarenolikom programu na temu „Znanje i prosveta“ učestvovati i učenici preostale tri bečejske srednje škole, ŠOSO „Bratstvo“, Gimnazija i Tehnička škola. Poziv za akademiju povodom školske slave upućen je svim sugrađanima.

-Domaćinstvo Svetosavske akademije svake godine naizmenično preuzimaju sve bečejske srednje škole. Mi smo ove godine domaćini, koordinator večerašnjeg programa je Ivana Petrović, a učestovaće učenici i profesori naše škole i srešnjoškolci ostalih bečejskih škola. Po završetku programa u sali Gradskog pozorišta, naši učenici su pripremili prigodan koktel na kom će goste poslužiti proizvodima koje su sami pripremili u našoj kuhinji, rekla nam je direktorka domaćina večerašnje Svetosavske akademije Gordana Kovačev.

Sutra će se u svim školama na prigodan način obeležiti Školska slava Sveti Sava, a učenici bečejske OŠ „Zdravko Gložanski“ u Radičeviću pripremaju za 19 sati u mesnom Domu kulture svečanost povodom obeležavanja Savindana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име