Odziv zainteresovanih za učešće u radionicama šivenja, dekupaža, vajanja, pačvorka, tkanja i izradu jorgana, u organizaciji udruženja „Knap“, znatno je veći od očekivanog, kažu iz udruženja.

Prvi sastanak zainteresovanih za učešće u obukama i radionicama udruženja „Knap“ održan je u ponedeljak 8. februara u Udruženju privatnika u Novom Bečeju. Prvi konkretni radovi u radionicama po grupama kreću od danas. Oblasti koje će biti na raspolaganju su: šivenje, dekupaž, vajanje, pačvork, tkanje i izrada jorgana. Repromaterijal za sada nabavlja Udruženje privatnika, samim tim, što će polovina gotovih radova ostati u ovim prostorijama za ukras, a polovinu će polaznici poneti sa sobom. U planu je da se na proleće u Domu kulture organizuje i izložba svih radova, kao rezultat višečasovnog rada. Udruženje je „Knap“ oformljeno u avgustu prošle godine i broji više od 25 članova.
-Ideja je da večeras održimo prezentaciju naših radionica koje planiramo da realizujemo u renoviranim prostorijama Udruženja privatnika. Akcenat ćemo staviti na reciklažu, učesnici će moći doneti sve drvene, keramičke i plastične predmete koje više ne koriste, kako bi ih preradili i ponovo upotrebili, rekla je Nadica Josimović, predsednica udruženja se nada da će ove radionice negovanja starih zanata oživeti, jer se prijavilo veliki broj kandidata „Knap“.
U toku radionice učesnici će imati priliku da nauče da plastični i drugi otpad pretvore u kreativne detalje koji mogu biti idealan poklon.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име