U stolovaji, ruskoj vrsti menze, se ne jede baš najbolje, iako je hrana pristupačna, ali je na sreću Bečejaca koji „jugom“ idu put Mongolije već 20 dana, internet brz.

Đorđe Ilčešin i Ninoslav Trajković već su nekoliko dana na teritoriji Rusije pa primećujemo da su Rusi kao narod vrlo prijatni i veoma prijateljski nastrojeni.

Kažu da u ovom delu puta saznaju u stvari kakva je „jugić“ mašina. Vozimo se kroz mrak, zadovoljni što je uopšte posle nekoliko dana odmora i uspeo da se pokrene nakon prevaljenih kilometara.
Napominju da otkada su ušli u Rusiju, imaju idealan put jer je deonica između Omska i Novosibirska odlična za vožnju.

Nakon jubilarnih dvadeset dana napokon Novosibirsk.

Ulaze u treći po redu veličini grad u Rusiji i traže hostel Dostojevski, a nailaze na mnoštvo barikada. Što i ne čudi, jer je 9. maj, Dan pobede. Iako nisu stigli da vide glavnu ceremoniju, prisustvuju prikazivanju vojnih vežbi, nastupa i malom koncertu. Potom obilaze znamenitosti grada, šetajući među hiljadama drugih ljudi, kažu da se jasno može osetiti koliko je Rusima ovo važan dan.

Nakon što su uživali u vatrometu, u hostelu pričaju sa Brendom iz Mičigena koji govori o njegovom putovanju kroz Mongoliju i susedne azijske zemlje.

Tako se završava još jedan dan na putu bečejskih Mongolaca, a mi ih pratimo i dalje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име