Hétfőre virradóra leégett Óbecsén a Janković család otthona. A ház teljesen a tűz marktalékává lett, mindenük odaveszett. A tűz valamivel éjfél után keletkezett, a házaspár otthon tartózkodott amikor lángra kapott a tető. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős. A család ugyanis pár hónappal ezelőtt házfelújításba kezdett.

A szigetelésre szánt hungarocell, és az új műanyag nyílászárók is elégtek. Felújították a tetőt is, a plafonra is új burkolatot tettek. Odalett minden ingóságuk és megtakarításuk. Hogy mielőbb visszatérhessenek a saját otthonukba, az önkormányzat is segíti őket. Óbecse polgármestere, Dragan Tošić a sajtónak elmondta, hogy  már találtak céget, amely építőanyagot adományoz és megcsinálja a villanyhálózatot, egy másik vállalat pedig blokkokat ajándékoz a családnak. Az önkormányzat munkagépeket biztosít a törmelék eltakarításához. A polgármester és a város azonnali összefogását a család egyik tagja, Polákovity Teréz is megerősítette.

A családot ideiglenesen rokonok fogadták be.

A taxisok egy része a csütörtöki bevételét a családnak ajánlotta fel, és több jótékonysági rendezvényt is szerveznek a városban.

Azok akik szeretnének felajánlásokat tenni a munkanélküli családnak, Jelisaveta Janković folyószámlájára (170-0010467743000-27) utalhatnak pénzt. Arról, hogy mire lenne leginkább szüksége a családnak, a 063/851-44-29-es telefonszámon kaphatnak felvilágosítást. Adományaikat pedig átadhatják  Óbecsén, a Milan Toplica utca 72-es szám alatt.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име