Detalj sa jedne raskrsnice pokrivene video nadzorom
Detalj sa jedne raskrsnice pokrivene video nadzorom

Video nadzor na teritoriji opštine Bečej zvanično još nije u funkciji dok se ne obavi primopredaja između opštine Bečej i policije, saznaje portal MojBečej.

Prethodnih dana vozači su mogli da primete  crveno svetlo na kamerama, odnosno da one na neki način registruju vozila, međutim, sistem je bio u fazi testiranja, te kretanje vozila nije zvanično beleženo i nije podložno kažnjavanju, saznaje portal MojBečej.

Očekivano je da će primopredaja dogoditi naredne nedelje.

Na teritoriji opštine Bečej postavljene su tačno 72 kamere.

Video nadzor košta oko 68 miliona dinara.

Projektom su obuhvaćeni sledeći sistemi bezbednosti: video nadzor, video nadzor i prepoznavanje registarskih oznaka vozilasistem za kažnjavanje vozila (merenje brzine vozila i prolaska kroz crveno svetlo) i monitoring centar. Monitoring centar će biti u policiji u Bečeju.

Kamere za prepoznavanje lica nisu bile predmet nabavke, već samo one za merenje brzine i opšti video nadzor.

S obzirom na specifičnost predmeta javne nabavke (npr. dispozicija opreme) elaborat nije javno dostupan na portalu javnih nabavki, navodi se u dokumentaciji za javnu nabavku.

Kamere su u prvo postavljene u maju ove godine, ali su potom na zahtev policije dodate na nekoliko lokacija.

Пројекат „Јавни интерес у фокусу грађана општине Бечеј“ суфинансиран је из буџета општине Бечеј. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име