Opštini Novi Bečej odobrena su sredstva po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova za uvođenje video nadzora u Srednjoj školi Novi Bečej, OŠ „Milan Stančić – Uča”, OŠ „Dositej Obradović”, OŠ „Josif Marinković”, OŠ „Miloje Čiplić”, kao i za raskrsnicu u Maršala Tita i Vuka Karađžića. Sredstva su odobrena u iznosu od 2.456.325 dinara, a ugovor je potpisan 7. decembra.

-Kamere su potrebne, pre svega, radi povećanja bezbednosti učenika u školama i njenom okruženju. Na raskrsnici ulica Maršala Tita i Vuka Karađžića je takođe potreban video nadzor. Ona se nalazi u centru grada, semaforizovana je, i procenjena je kao saobraćajno opterećena, i postoji osnov da se od te raskrsnice krene. Video nadzor će omogućiti praćenje prekršaja, kao i evidenciju i kažnjavanje takvih slučajeva. Prošle godine nismo imali elaborate video – tehničke zaštite za sve javne ustanove, ove godine smo to uradili. Pripremili smo projektno – tehničku dokumentaciju i spremili sve za ovaj tipski konkurs, koji sekretarijat raspisuje i aplicirali, rekao je Matija Kovač, zamenik predsednika opštine.

Od 45 opština, lokalna samouprava Novi Bečej je jedna od 16 koja je dobila sredstva, i to među prve tri po dobijenom iznosu.

-Ponosni smo na naše konkursne aktivnosti ove godine. Ovim poslom ćemo značajno povećati bezbednost učenika i svih posetila vaspitno obrazovnih ustanova u opštini i ove raskrsnice, odnosno javne površine. Cilj je da se video nadzor u objektima javne namene u opštini uspostavi, i da sa državnim institucija, pre svega, Ministarstvom unutrašnjih poslova uspostavimo video centar, koji će služiti za praćenje bezbednosne situacije u realnom vremenu. Naravno, i trajno beleženje svih prekršaja i incidenata koji se u njima i oko njih dešavaju, naveo je zamenik predsednika opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име