„Festival rukometa“ obeležen je 18. avgusta u hali Sportskog centra „Đorđe Predin Badža“. Naime ovoga puta održan je dvostruki turnir jer su se u jednom danu spojili „Kup prijateljstva“ između mađarske ekipe Zalaegersegai domaće ekipe iz Bečeja i drugi po redu memorijalni turnir „Vesna Volentirov“. Događaj je započeo pozdravnim govorom generalnog sekretara Rukometnog saveza Vojvodine Slobodana Višekrune i intoniranjem himni Mađarske i Srbije.  Ovakvi turniri predstavljaju jednu od retkih prilika za okupljanje, druženje i podsećanje na one dane kada je Bečej zaista bio grad muškog i ženskog rukometa.

Prošle godine održan je prvi memorijalni turnir „Vesna Volentirov“ na kojem su se okupile njene nekadašnje saigračice ali i mlađe rukometašice koje su pratile golmanske bravure popularne „Šugi“. Ove godine je zbog dvostrukog karaktera memorijal uveličala ekipa Paterdombi iz Zalaegersega čime je dodatno osnažena prijateljsko-sportska veza između dva grada. Što se tiče rezultata, koji su na ovakvim dešavanjima uvek u drugom planu, u obe konkurencije su pobedili gosti iz Zalaegersega čime su nagrađeni peharima dok su ista priznanja primili i najbolji pojedinci. Pored rukometnih entuzijasta kao organizatora sve ovo ne bi bilo moguće bez svesrdne podrške mnogobrojnih sponzora.

Nastavak tradicije bečejskog rukometa je upitna jer trenutno ne postoji ni ženski ni muški klub koji je spreman da učestvuje u seniorskim takmičenjima mada, kako mnogi ističu, da bi se postigao uspeh u sportu i njegova održivost on se mora zasnivati na mlađim kategorijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име