Textilipar, mezőgazdasági gépgyártás és turisztikai fejlesztések a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara fókuszában

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) érdekelt Törökbecsére magyar befektetői csoportokat hozni.

Csütörtökön Törökbecsére látogatott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) küldöttsége. A találkozó fő témája az idegenforgalom és a gazdasági együttműködés fejlesztése volt.

A megbeszélésen az önkormányzat képviselői ismertették Törökbecse turisztikai ajánlatát és felvázolták a lehetőségeket, miként lehetne még több magyar turistát bevonzani. Szó esett a Törökbecsei önkormányzat és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közös pályázásáról is a Magyarország idegenforgalmi minisztériumának, a Szerb köztársaság gazdasági fejlesztéseire szánt pénzeszközökre.

Ugyanakkor  szeretnének Törökbecsére magyar befektetői csoportokat is hozni.  Több beruházás tervéről is beszélgettek, elsősorban a textiliparban, a mezőgazdasági gépgyártásban és a turisztikai fejlesztésekben látnak  együttműködési lehetőséget. A szóban forgó befektetések nagyban hozzájárulnának a község munkanélküliség elleni harcához. Törökbecsén ugyanis kb. 2000-en várnak munkára – elsősorban műszaki végzettséggel.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara  képviselői szerint a célok megvalósításáért elsősorban összehangolt stratégiára, közös platformra, erősebb marketingre és professzionálisabb hozzáállásra lenne szükség.

Kormányfői szinten 2017-ben született megállapodás a két ország közötti gazdasági együttműködésről.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име