Prestižno priznanje jubilarnih 60. Majskih igara u Bečeju, „Zlatni paž“, pripalo je predstavi „Pobuna u biblioteci“ Pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke u konkurenciji predstava za decu, a kod predstava za mlade dobila ga je predstava „Grebanje ili kako se ubila moja baka“ u izvođenju Dramskog studija Doma omladine Kragujevac.

-Predstava iz Crvenke u svim segmentima, glumi, priči, sceni, kostimu, vizuelno i muzički očarava posmatrača, a predstava iz Kragujevca je autentična, surovo dokumetarna, donosi sliku prerano sazrele mladosti, koja ne veruje u snove, ne razlikuje više dobro od zla, vredno od bezvrednog, istinito od lažnog; u rastočenom društvu, tragično raspršeni kao behar, svako na svoju stranu, piše u obrazloženju Stručnog žirija koje je saopštila predsednica Gordana Đurđević Dimić.

Drugo po značaju priznanje, „Srebrni paž“ pripalo je domaćinu, Dečijem dramskom studiju Gradskog pozorišta Bečej za predstavu „Pipi Duga Čarapa“ u konkurenciji dečijih predstava. Vanja Bojović za ulogu Pipi Duga Čarapa u istoimenoj predstavi na najbolji način je branila boje domaćina, jer joj je pripala nagrada za najbolju žensku ulogu u konkurenciji predstava za decu.

„Bronzanog paža“ u starijem uzrastu zavredneo je Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej za predstavu „Nemam da platim i neću da platim“.Novosađanka Zita Huska i Bečejac Filip Sadžakov dobili su nagrade za najbolje sporedne uloge.

Po odluci Dečijeg žirija, predstava „Pipi Duga Čarapa“ je najbolja u konkurenciji predstava za decu, a u kategoriji predstava za mlade to je „Zeus Ex“ Akademskog pozorišta SKC Niš.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име