„Oni koji žele nešto naučiti nikad nisu bez posla” bio je moto dvodnevnog treninga „Više iskustva za više prilika za zaposlenje“, namenjenog mladima.

Desetoro mladih iz Bečeja, koji su se prijavili na obuku, su imali priliku da unaprede svoja znanja i veštine kada su u pitanju aktivno traženje posla, pisanje radne biografije, priprema za intervju sa potencijalnim poslodavcem, poslovna komunikacija, timski rad i timske uloge, veštine prezentacije i poslovna etika, radna prava i obaveze i upravljanje karijerom. Trening je vodila Milica Mićić iz Beogradske otvorene škole.

Nakon selekcije koju će napraviti Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), organizator ove obuke, četrdeset mladih na nacionalnom nivou, odnosno četvoro mladih iz Bečeja će imati mogućnost da pohađaju tromesečnu praksu u Kancelariji za mlade opštine Bečej i u Bečejskom udruženju mladih, gde će se sticati veštine i iskustva vezana za projektni menadžment, kao i za sve ostale aktivnoti koje KZM, odnosno BUM realizuju. Praktikanti neće raditi puno radno vreme, već samo četiri sata na dan, a na mesečnom nivou će podnositi izveštaje KOMS-u o svojoj praksi. Obuka je, pored Bečeja, realizovana u još devet mesta u Srbiji. Ove aktivnosti su sastavni deo projekta „More expirience for more job opportunities“ koji finansira ambasada Kraljevine Norveške.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име