Međunarodni volonterski kamp u bečejskoj opštini treću put zaredom biće organizovan u Bačkom Gradištu. Kako je rečeno, ove je godine za kamp i za boravak volontera iz budžeta opštine izdvojeno 100.000 dinara, što je dva puta više novca nego prošlog avgusta.

Šesnaest mladih ljudi, među njima petoro iz Srbije, a ostalih 11 iz Španije, Češke, Italije, Belgije, Nemačke i Portugalije boraviće od 10. do 20. avgusta u Bačkom Gradištu, gde će raditi na uređenju mesnog rekreativnog centra, a jedan od poslova biće i krečenje prostorija biblioteke u tom mestu. Cilj ove svojevrsne posete mladih iz evropskih zemalja je da se bave društveno korisnim radom, ali i da se druže, promovišu interkulturalizam i upoznaju nove kulture. Tim povodom jedna od aktivnosti volonterskog kampa biće smeštana i u bačkogradištanskoj biblioteci gde će se u ponedeljak 12. avgusta od 17 sati prikazivati na film o volonterizmu na engleskom jeziku, a biće uprličeno i predavanje, sve sa ciljem da se podele iskustva i uspostave kontakti i poznanstva. Prema rečima Daneta Mandića, koordinatora Kancelarije za mlade opštine Bečej, lokalni lider ovogodišnjeg Međunarodnog kampa prošao je neophodnu obuku, dok drugi vođa dolazi iz partnerske organizacije, Volonterskog centra Vojvodine. Gosti bečejske opštine imaće priliku da se upoznaju sa najvećom potiskom opštinom i sa njenim znamenitostima, a predviđeno je i odlazak za Novi Sad.

– Zahvaljujući Turističkoj organizaciji opštine Bečej obićiće se Fantast, bazen, Tisa, u planu su i posete verskih objektata poput rimokatoličke i pravoslavne crkvu u centru, a predviđeno je i upoznavanje sa Bisernim ostrvom, naveo je Dane Mandić. Kako je još rečeno, ovo je poslednja godina da se ovaj skup međunarodnog karaktera održava u Bačkom Gradištu, pa je ideja da se naredni volonterski kamp organizuje u Bačkom Petrovom Selu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име