Opština Bečej zaključila je nedavno ugovore sa ugostiteljima iz Bečeja, Novog Sada i Beograda, na osnovu kojih za 12 meseci može na hotelski smeštaj i restorane da potroši 3,4 miliona dinara, što je za više od milion dinara veći iznos u odnosu na onaj opredeljen prošle godine.

Hotelski smeštaj i usluge restorana u Bečeju, prema specifikaciji javne nabavke – 500 noćenja i 1.000 obroka, koštaće 2.651.510 dinara, obroci i pića u restoranima u Novom Sadu 458.000 dinara, a u Beogradu 291.666 dinara.

Na pitanje zašto opština planira da plati 1.000 obroka u Bečeju, 200 u Novom Sadu i 100 u Beogradu, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić kaže da je glavni grad Srbije često mesto sastanaka i da tamo mora da se planiraju i posete restoranima.

-Beograd smo morali da imamo uvršten. Tamo često imamo sastanke i morali smo da odaberemo jedno mesto. Mislim da se tamo skoro nikad ni ne ide (u restoranu u Beogradu, prim. nov.), ali smo morali imati jedno mesto odabrano. Prirodno je da imamo i u Novom Sadu, kada nam gosti, kao što je sad bilo, na primer, dolaze iz Rusije ili Slovačke, pa smo morali da ih odvedemo da posete i Novi Sad, ne samo Bečej, objašnjava Dragan Tošić. On dodaje da ne postoji druga mogućnost da funkcioneri i njegovi saradnici idu u restorane, a da nemaju sklopljen ugovor na osnovu javne nabavke.

-Mi gledamo da to bude što više restorana, ali ne znam da li do kraja sve to i iskoristimo, rekao je Tošić.

Komentar na pitanje zašto je ove godine iz opštinskog budžeta za javnu nabavku usluge restorana i hotela opredeljeno, u odnosu na prošlu, čak 1,2 miliona dinara više, predsednik opštine kaže da su cene usluga restorana i prenoćišta povećane u odnosu na prethodni period.

-Ne znači da ćemo mi potrošiti 3.000.000 dinara, ali smo morali da povećamo iznos, mada se nadam da ćemo ga na kraju ipak smanjiti, dodaje Tošić.

Na pitanje čiji će boravak u Bečeju, čak 500 noćenja, platiti građani najveće potiske opštine, Tošić kaže:

-Ne znam da li će biti 500, ali, primera radi, planiramo da „Bečej noću“ bude međunarodna manifestacija, pa da dođu slikari iz drugih država, а verovatno će tu trebati i prenoćište za muzičare, pa onda dolaze gosti za Dan grada. Ni tu ne verujem da će biti 500 noćenja, možda 250. To smo mi predvideli za goste opštine, i niko iz opštine ne koristi smeštaj u Bečeju, naveo je prvi čovek najveće potiske opštine.

Ne planiraju sve opštine brojne obroke i posete restoranima, bar ne ako je sudeći prema ugovorima zaključenim u postupcima javnih nabavki. Naime, susedna opština Srbobran planira da na restoranske usluge na teritoriji opštine potroši 500.000 dinara, dok za hotelski smeštaj, za šta je namenjeno 167.000 dinara, još nije uspela adekvatno da sprovede postupak javne nabavke.

U narednih 12 meseci iz budžeta opštine Bečej plaćaće se obroci i smeštaj u sledećim ugostiteljskim objektima:

Grupa ponuđača PIK Bečej – Bečej
Kod Todora Bečej
Restoran termalac Bečej
Vila Via Tour Bečej
Četvorka sistem Bečej
Imperial luks doo Bečej
Restoran Don Kihot Bečej
MBL Sportivo Bečej
SZTR Interplast Mali Lovac Bečej
Hamburgerija Burger Tajm Bečej
TUR K.L.U.B. 4 Bečej

Grupa ponuđača DD Dunav Korp. Novi Sad
STUR Piping Novi Sad
Beoinveks Novi Sad
Daš Turist Novi Sad
Saša i Paša Novi Sad
SUR Dvor Novi Sad

Franš, Beograd, Bulevar oslobođenja 18a

Bečejsko udruženje mladih je okviru projekta „Ka transparentnijoj i odgovornijoj javnoj upravi na lokalnom nivou” u saradnji sa Centrom za evropske politike, a uz podršku Evropske unije i Kraljevine Holandije sprovodilo analizu javnih nabavki. Objavljeni sadržaj je odgovornost BUM-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Kraljevine Holandije.

 

 

2 KOMENTARA

  1. BISERI Dragana Tošića: predsednik opštine Bečej Dragan Tošić kaže da je glavni grad Srbije često mesto sastanaka i da tamo mora da se planiraju i posete restoranima; Beograd smo morali da imamo uvršten. Tamo često imamo sastanke i morali smo da odaberemo jedno mesto. Mislim da se tamo skoro nikad ni ne ide;Prirodno je da imamo i u Novom Sadu, kada nam gosti, kao što je sad bilo, na primer, dolaze iz Rusije ili Slovačke, pa smo morali da ih odvedemo da posete i Novi Sad, ne samo Bečej, objašnjava Dragan Tošić;Mi gledamo da to bude što više restorana, ali ne znam da li do kraja sve to i iskoristimo;-Ne znači da ćemo mi potrošiti 3.000.000 dinara, ali smo morali da povećamo iznos, mada se nadam da ćemo ga na kraju ipak smanjiti, dodaje Tošić.-Ne znam da li će biti 500, ali, primera radi, planiramo da „Bečej noću“ bude međunarodna manifestacija, pa da dođu slikari iz drugih država, а verovatno će tu trebati i prenoćište za muzičare, pa onda dolaze gosti za Dan grada. Ni tu ne verujem da će biti 500 noćenja, možda 250. To smo mi predvideli za goste opštine, i niko iz opštine ne koristi smeštaj u Bečeju; TOŠIĆU, molim te pročitaj još jednom ovaj tekst i upitaj se, da li su ovo odgovori prvog čoveka opštine, ili klasično zamajavanje građana koje koristi današnja vlast: mi gledamo, mi moramo, mi ne znamo, mi se nadamo, ne znači da ćemo, mi planiramo, mi ne verujemo, mi smo planirali, mi smo predvideli! Inače, za sve ovo što vi ne znate, po današnjem srednjem kursu za euro „košta“ građane Bečeja 28.574 eura. A vi građani uživajte u bedi i siromaštvu.

  2. Troše pare na sve strane a meni opština duguje 96.000 dinara od 01.01.2013-e godine. Odgovor je uvek isti: nemamo novaca da te isplatimo!! Izgleda novaca ima, samo za mene nema. Točak sudbine se okreće, pamtim imena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име