Petočlana porodica Amidžić će u Bačkom Petrovom Selu, gde živi 24 godine, konačno obnoviti kuću i to zahvaljujući podršci iz petog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.

Amidžići su jedna od 43 porodice u opštini Bečej kojoj su danas uručeni ugovori, u ukupnom iznosu od 270.000 evra, za kupovinu građevinskog materijala namenjenog izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Novac je obezbeđen iz donatorskog Fonda regionalnog stambenog programa.

Opština Bečej je u prethodnom ciklusu na ovaj način konkurisala za pomoć izbeglicama za kupovinu kuća, a slične aktivnosti će, najavljuje predsednik opštine Bečej i u budućnosti biti realizovane.

-Mi smo u poslednjih pet godina na ovaj način u Bečej doneli 500.000 evra, a toliko očekujem i na proleće, kaže predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike hrvatske, koji za cilj ima da obezbedi trajna rešennja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Program se sprovodi uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je novcem Evropske unije, koja je i najveći donator, potom Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunie i Slovačke.

 

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име