Sa jednog od svečanog potpisivanja ugovora o studentskim stipendijama
Sa jednog od svečanog potpisivanja ugovora o studentskim stipendijama

Ukupno 44 studenata sa teritorije opštine Bečej primaće stipendije iz budžeta opštine Bečej u iznosu od 8.000 dinara i to za deset meseci.

Iako je prvobitno odlučeno da ovu vrstu novčane podrške iz lokalne kase prima 40 mladića i devojaka, komisija za dodelu stipendija predložila je opštinskom veću da se stipendira još četiri studenta koji ispunjavaju uslove konkursa.

Dvadesettrogodišnja Livia Tot završava Učiteljski fakultet u Subotici. Sa prosekom ocena 9,00 uspela je da dobije opštinsku stipendiju.

-Stipendija je znak podrške i jedna od mogućnosti za naše dalje učenje usavšršavanje. Meni mnogo novca treba za praktičnu nastavu koja je deo mog obrazovanja, a pored prakse, tu su i drugi troškovi, pa novac dobro dođe, kaže mlada Bečejka.

Ona je prošle nastavne godine koristila državnu stipendiju, a godinu pre takođe opštinsku.

-Za nas ovo predstavlja veliku motivaciju. Planiram do juna da diplomiram, a u oktobru da upišem master, zaključuje Livia Tot.

Njen vršnjak Nikola Juras prvi put je ostvario pravo na stipendiju. Student završne godine Ekonomskog fakulteta u Subotici, na smeru agrarna ekonomija i agrobiznis.

-Pokušao sam prošle godine, ali mi je tada stipendija izmakla. Popravio sam prosek i sada sam dobio. Novac će dobro doći za troškove stanovanja i ističe da je ovo prvi put da su njegov rad i zalaganje nagrađeno.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju izjavio da lokalna samouprava treba da obezbedi uslove kako bi se studenti vratili u Bečej, zaposlili se i zasnovali porodicu.

-Treba zajedno da radimo na tome da povratimo Bečeju stari sjaj, dodao je Radojević.

Čestitkama i pohvalama priključile su se i Edit Silađi, zamenica predsednika Skupštine opštine Bečej i predsednica Komisije za dodelu studentskih stipendija opštine Bečej, te članica Opštinskog veća Svetlana Vuletić, zadužena za prosvetu.

Predsednik opštine i saradnice rekli su studentima da već sledeće nedelje mogu da očekuju isplatu stipendija.

Dodajmo i to da je ove godine konkurisalo ukupno 53 studenata sa teritorije opštine Bečej, lane je opština stipendirala 36 studenata, a rata je povećana za 1.000 dinara u odnosu na prošlu godinu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име