dusan-bajatovic

Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo je radnu grupu za ispitivanje zloupotreba u JP „Srbijagas“, navodi se u dopisu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, broj PI 28/14 od 23.09.2014. godine, upućenom Topličkom centru za demokratiju i ljudska prava.

U istom dopisu, kojim se odgovora na pitanje šta je preduzeto povodom krivične prijave članica Koalicije za nadzor javnih finansija protiv Dušana Bajatovića, generalnog direktora JP „Srbijagas“, navodi se da su operativne provere od strane MUP-a i dalje u toku.

Podsećamo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu da je krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja protiv Dušana Bajatovića podneta 12.11.2013. godine. Takođe ih podsećamo da je danas 07.10.2014. godine, trista trideseti dan (330) od podnošenja krivične prijave zbog zaključivanja ugovora u 2011. godini bez sprovedenih postupaka javnih nabavki, koji su bili obavezni, u ukupnom iznosu od 12.102.069.000 (dvanaest milijardi sto dva miliona šezdeset devet hiljada) dinara.

Ne sumnjajući da je prosleđivanje jednostavnog i potpuno jasnog predmeta MUP-u opstruiranje pravde, upozoravamo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu da pokušaj odlaganja neminovnog procesuiranja Dušana Bajatovića otvara i pitanje odgovornosti tužilaca za korupciju i organizovani finansijski kriminal u koje su uključeni najviši državni i pokrajinski funkcioneri. 

Krivična prijava protiv Dušana Bajatovića

Dopis Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu broj PI 28/14 od 23.09.2014. godine

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име