Pisac i kolumnista Vladimir Arsenijević, najmlađi dobitnik prestižne NIN-ove nagrade za svoj prvi roman „U potpalublju”, boraviće sutra, 30. avgusta, u Bečeju.

 

 

On će bečejskoj publici predstaviti novi roman „Let”, u izdanju „Lagune”. Književno veče će biti upriličeno, od 20 sati, u bašti gradskog pozorišta. Ukoliko vremenske prilike ne budu naklonjene, promocija „Leta”i razgovor sa Vladimirom Arsenijevićem biće organizovani u Pozorišnom klubu.

O novoj knjizi Vladimira Arsenijevića:

U romanu „Let“ Arsenijević je predstavio retko iskrenu i elegantnu priču o braku mladih ljudi, prožetu idealima epohe sa mnoštvom zanimljivih likova i istorijskih ličnosti. Dirljiva priča o Pavlu Andrejeviću, mladom vazduhoplovnom poručniku vojske Kraljevine Jugoslavije, koji krajem tridesetih godina na relaciji Petrovgrad–Novi Sad–Sarajevo–Mostar–Beograd upoznaje ne samo specifičan duh doba, nego i mnoge velikane književnosti i filma, kao i začetnike stripa i fotografije tog vremena.

 

Nakon promocije predviđen je nastup trija „La Leb” iz Novog Bečeja.

Književno veče sa Vladimirom Arsenijevićem zaokružiće ovogodišnje „Kulturno leto” u Gradskom pozorištu Bečej.

– Veoma sam zadovoljan, svi programi su bili veoma dobro posećeni, a to nam je i bio cilj, rekao je Zdravko Petrović, direktor pozorišta. Petrović nije otkrio detalje vezane za septembarski program u toj ustanovi kulture, ali je nagovestio da se pripremaju interesantni sadržaji.

foto: Blic

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име