dzvm konferencija

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének óbecsei székházában tartottak kedden sajtótájékoztatót, amelyen a párt vezetői beszámoltak az óbecsei önkormányzatnak tett javaslataikról.

dzvm konferencija

Horváth Nándor, a VMDK óbecsei szervezetének titkára a közbeszerzési pályázatok eredményeinek kihirdetésének, a polgárok tájékoztatásának hiányát nehezményezte.

Horvát kifejtette – Az önkormányzat pályázatán támogatást kapott civil szervezetekről csak a helyi lapból szerezhetett tudomást a közvélemény, míg a benzin beszerzésére kiírt pályázatot és a köztájékoztatásra szánt eszközök kiosztására vonatkozó pályázatot is mulasztás miatt visszavonták és módosították.

Horváth Nándor szerint a közbeszerzési pályázatokról, a községi beruházásokról stb. előzetesen is tájékoztatni kellene a polgárokat, emellett hiányolta, hogy a község honlapján több korábbi funkció, mint pl a „Kérdezzük Óbecse polgármesterét!”megszűnt, míg több közvállalat mint a Tisza-mente Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft.-nek és a Link-FTO Kft.-nek pedig egyáltalán nincs saját honlapja.

Szabó Endre, a párt funkcionáriusa a sajtónak tartott tájékoztatón elmondta, hogy pártjuk szerint a mai fiatalok antiszociális viselkedését és az erőszakos kilengéseket a játszóterek hiánya okozza. A VMDK javaslata szerint közbeszerzési pályázatot kell kiírni játszóterek építésére és karbantartására, de szükség lenne nyilvános vécék építésére is.

 – Mindezeket a javaslatokat hivatalosan is beterjesztjük a Községi tanácsnak, mondta Szabó.

Burnát Zoltán, a VMDK óbecsei szervezetének elnöke beszámolt arról is, hogy július 4-én Bácsföldváron a párt harmadszor szervez kihelyezett konzuli napot, amikor több mint százan adják majd át állampolgársági kérelmüket.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име