U Javnom preduzeću „Vodokanal“ na snazi je novi cenovnik usluga, koji bi trebalo da uveća i budžet ove firme, kao i da poboljša kvalitet usluga. Korekcija cene, koja je poslednji put utvrđena 1. aprila 2011. godine, uvećana je za 10 odsto.

Domaćinstva u Bečeju plaćaće kubik pijaće vode 43,20 dinara, a oni koji su priključeni na kanalizaciju dodatnih 16,09 dinara za odvođenje otpadnih voda i 21,49 dinara za prečišćavanje otpadnih voda, što u ukupnom saldu iznosi 80,78 dinara po kubiku. Kada se ovaj parametar uzme u obzir, onda je, po dva osnova, jasno da nije isto živeti u gradu i selu. Kao prvo, seoska domaćinstva nemaju potreban kvalitet vode, jer još uvek nisu stvoreni uslovi da se iz bečejske Fabrike vode distribuira kvalitetna pijaća voda. Drugo, cena kubika vode u naseljenim mestima će ubuduće biti 25,16 dinara i to za sve tri kategorije korisnika. Razlika u ceni je evidentna za domaćinstva, a kod druge dve kategorije je još prisutnija. Jer, privredni subjekti u Bečeju će kubik vode ubuduće plaćati 228,66 dinara, a međukategorija, u kojoj su ustanove, 115,19 dinara.
Upravni odbor JP „Vodokanal“ tražio je i korekcije cena usluga druge prirode u pitanju. Tako će za dobijanje saglasnosti priključenja na javni vodovod nova domaćinstva i privredni subjekti, čiji je vodomer manji od 3/4 cola, plaćati 2.400 dinara, a na javnu kanalizaciju 1.200 dinara, a duplo više oni čiji je vodomer veći od 3/4 cola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име