Predavanje inspektora o kontrolnim listama, odnosno delokrugu rada u okviru njihove kontrole preduzetnika, priprema i štampanje priručnika o osnivanju preduzetničke radnje, ali obezbeđivanje novca za sanaciju Doma zanatlija, deo su programa rada za 2017. Opšteg udruženja preduzetnika Bečej (OUP Bečej), koji je Skupština usvojila danas, kao i izveštaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu, dok su imenovani novi članovi nadzornog odbora, odnosno skupštine.

-Mislim da je priručnik koji planiramo da uradimo veoma važan zbog budućih, mladih preduzetnika, a u njemu bismo voleli da odgovorimo na sve nedoumice koje bi mogli imati pri otvaranju firme, a njih ima mnogo i zbog toga je potreba jedan ovakav vodič, objašnjava Goran Relić, predsednika OUP Bečej.

Arpad Pap, član udruženja, navodi da je Dom zanatlija, objekat koji je inače pod zaštitom države, vapi za sanacijom, ali da je neophodno uraditi projekat i obezbediti novac kako  za njegovu izradu, tako i za radove.

-Mi, preduzetnici, pre svega, pripadamo ovom gradu, ali i Domu zanatlija. Centar grada je uređen, a to zaslužuje i naš Dom, jer i njemu pripadamo. Siguran sam, kada nađemo sredstva za sanaciju, jer ćemo aplicirati kod raznih fondova, i da će preduzetnici dati svoj doprinos, rekao je Pap.

Ujedinjeni oko ideje da njihove kolege koje ne proizvode smeće na adresi firme, zbog specifičnosti svoje delatnosti, ne treba ni da ga plaćaju, bar ne po ceni koja važi trenutno, članovi ovdašnjeg udruženja preduzetnika uskoro će u svojim poštanskim sandučićima dobiti uplatnice za godišnju članarinu, koja iznosi 100 dinara mesečno, što je, kako rukovodstvo kaže, obaveza uslovljena Zakonom o privrednim komorama.

 

Pogledajte TV prilog

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име