Rukovodstvo Vojvođanske partije u Novom Bečeju izabrano je u petak 15. januara. Izbornoj Skupština opštinskog odbora Vojvođanske partije prisustvovao je i Aleksandar Odžić, predsednik Vojvođanske partije. Na sastanku je između ostalog bilo reči o Elektrovojvodini, o NIS-u i ostalim preduzećima i zadrugama, koje su nekada postojale u AP Vojvodini, kao i o zakonima, Ustavu i fondovima, a bilo je kritika usmerenih na smanjeni budžet ove godine za Vojvodinu.

– Drago nam je što smo došli u situaciju da u Novom Bečeju možemo da formiramo svoj opštinski odbor, da imamo dovoljno članova, što su novobečejci i novobečejke prepoznali naša zalaganja. Mi smatramo da Vojvodina treba da bude Republika u okviru neke federalizovane buduće državne zajednice sa Srbijom, da treba da ima potpunu sudsku zakonodavnu izvršnu vlast, da treba da raspolaže svojim prihodima i imovinom, zapravo sve ono što je Vojvodina imala ustavom iz 1984. godine, rekao je Aleksandar Odžić, predsednik Vojvođanske partije.

Odžić smatra da će ovo biti jedan od boljih odbora Vojvođanske partije. Inače, ovo je 33. odbor Vojvođanske partije koja deluje isključivo na teritoriji Vojvodine. Njihova zalaganja se odgledaju pre svega na rešavanju nagomilanih vojvođanskih problema. U toku Skupštine izabran je i rukovodeći kadar Vojvođanske partije Novi Bečej. Za predsednika je imenovan Rudof Guci, potpredsednica je Erika: Šimončik, sekretarka: Ivana Kuruc i portparol Imre Gomba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име