U želji da dobiju jasniju sliku aktuelnog stanja među porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima različitog profila, aktiv agro-novinara Društva novinara Vojvodine na inicijativu svog člana Bečejca Slaviše Dabižljevića posetio je tri gazdinstva u ataru bečejske opštine.

Mini ekspedicija se prvo zaustavila na parceli od oko četiri hektara pod šećernom repom poznatog bečejskog ratara Nandora Kovača Čajke s desne strane puta Bečej – Mileševo.
Kada se povela reč o subvenciji i cenama, malo je lepih reči bilo i došlo se do konstatacije da država za sve ima para, samo za poljoprivredu ne. Takva računica ne donosi boljitak. Za razliku od Nandora Kovača i njegovog partnera Rolanda Sabolča, drugi domaćin agro-novinara Sava Popov iz Drljana žali što je ostao bez zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, pa je morao, posle više od tri decenije, da menja strukturu porodičnog gazdinstva.
Jedno od odredišta novinarskoj ekipi bio je i savremeni voćnjak na oko četiri hektara, koji su pre tri godine podigli Nedeljko Vasić i Draško Đumić, u katastarskoj opštini Mileševo – Drljan.

Iako je dan bio vetrovit, a to niko ne voli u panonskoj vetrometini, novinarska ekipa je zadovoljna onim što je videla i čula tokom jednodnevnog izleta do bečejskog atara, gde ih je kraj jednog od najsavremenijih voćnjaka u okolini posetio predsednik opštine Bečej Vuk Radojević i kratko se zadržao u razgovoru s predstavnicima medija, a domaćinu poželeo dobar rod.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име