BUM će tokom februara u okviru projekta “Vojvođanski vremeplov” realizovati radionice posvećene starim zanatima, sa ciljem promocije, popularizacije i očuvanja starih zanata. Tokom istorijsko-zanatskih sekcija, polaznici će biti obučeni da izrađuju srednjovekovne rekvizite i opremu.

Ideja za projekat razvila se na osnovu potreba za proizvodnjom rekvizita koji se koriste na sve masovnijoj Vojvođanskoj Olimpijadi starih sportova, koju BUM svakog avgusta organizuje u Bačkom Gradištu. Pored toga što će polaznici radionica kreirati štitove, oklope, replike oružja i srednjovekovnih zastava koji će biti u upotrebi na samoj manifestaciji, oni će se i informisati o periodu iz kog su sportovi koji se na Olimpijadi igraju kroz brojne discipline. Zamišljeno je da na taj način polaznici radionica razmišljaju o proizvodnji vojvođanskih suvenira, koji bi se prodavali na Olimpijadi u okviru novog dela manifestacije – Etno bazara, kao i na drugim manifestacijama sličnog karaktera.

Projekat „Vojvođanski vremeplov“ finansiran je u okviru konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Prva radionica će se održati u subotu, 1. februara sa početkom u 14 časova u prostorijama Centra za decu i mlade, ulica Glavna 47. U Bečeju.

Mladi koji su zainteresovani za učešće na radionicama mogu prijaviti na broj 060/180-83-73 ili u inboks fejsbuk profila Bečejskog udruženja mladih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име