Novo izdanje Vojvodine

Voljom žreba vojvođanskog „severa“, fudbaleri Vojvodine iz Bačkog Gradišta startuju za bodove u nedelju u Turiji. Uglavnom su to bile neizvesne utakmice, kakvi su svi komšijski derbiji.

Ali, u aktuelnom trenutku je domaća Mladost apsolutni favorit. Jer, četa trenera Miroslava Kneževića se ovo leta znatno pojačala, a iz Vojvodine je otišlo, čak 15, igrača. Istina stiglo je 12, ali su četvorica „bonusi“. A kad smo već kod igračkog kadra, novoangažovani trener Svetozar Sovilj od 27 registrovanih igrača ima četvoricu golmana i desetoricu „bonusa“.

Objektivno gledano, najstariji klub imena Vojvodina u novu sezunu ulazi kvalitetno slabija od sezone u kojoj je završila na skromnom sedmom mestu.

– Istina je da smo slabiji nego minule sezone, ali se ne predajemo. Pokušaćemo da pariramo komšijama u Turiji, a da li će to biti dovoljno za bilo koji rezultat sem poraza, ostaje da se vidi, poručuju Gradištanci.

Zabrinuto lice trenera Vojvodine Svetozara Sovilja

Utakmice u pripremnom periodu nimalo ne ohrabruju pred novu sezonu. Od osam planiranih utakmica, odigrano je šest, jer su dve otkazane zbog nemogućnosti Gradištanaca da se preko nedelje okupe. Nije zabeležena nijedna pobeda.

Dva nerešena rezultata i četiri poraza, od koji tri na domaćem terenu, uz gol razliku 5:18 su deprimirajuća slika. Međutim, ne mora to da bude presudno u trci za bodove, pogotovo ne u komšijskom derbiju.

Otežavajuća okolnost pred gostovanje u Turiji je što dres Mladosti nose Bačkogradištanac Nemanja Jović, te dvojica igrača izdanja iz minule sezone Vojvodine, golgeter Bratislav Jelić i štoper David Petrović, pa dobro poznaju situaciju u Bačkom Gradištu.

Nedeljni okršaj u Turiji počinje u 17 sati. Deljenje pravde povereno je Milošu Martinoviću iz Sombora, kome će pomagati Ognjen Ždrnja iz Novog Žednika i Saša Vukas iz Subotice, dok će funkciju delegata utakmice obavljati Nemanja Suvajac iz Subotice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име