Ilustracija, foto: Arhiva
Ilustracija, foto: Arhiva

Sve škole koje imaju sedište na teritoriji Vojvodine započinju nastavni rad u novoj školskoj godini s prvim modelom organizacije obrazovno – vaspitnog rada, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školi za sve učenike, saopšteno je iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Nastava se, dakle, od 1. septembra organizuje regularno, časovi traju 45 minuta i odeljenja se ne dele na grupe. Učenici treba da nose zaštitnu masku dok razgovaraju, ili odgovaraju, a nastavnici koji su vakcinisani ne moraju nositi maske osim kada su na udaljenosti od đaka manjoj od 1,5 metara. Preporuka je da svako odeljenje ima svoju učionicu, bez promena učionica.

-Epidemiološku situaciju u školama kontinuirano će sagledavati Tim za škole, koji čine predstavnici zavoda za javno zdravlje, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja. Zadatak tog tima jeste da u narednom periodu prati i koordiniše primenu preventivnih mera u radu škola i da na nedeljnom nivou razmatra situaciju u svakoj pojedinačnoj lokalnoj samoupravi, te da donosi odluku koji model nastave može da se primenjuje, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име