Bečejsko udruženje mladih organizovalo je protekle subotu 19. avgusta 14. po redu Vojvođansku olimpijadu starih sportova u Bačkom Gradištu. Pedesetak učesnika i učesnica različitih generacija oprobalo se u 17 zaboravljenih, ali atraktivnih disciplina.

Ekipa Tulipani pobednici su ovog izdanja Vojvođanske olimpijade, druga je ekipa Pečenjara Novaković, a  treća Tehnološki višak.

Na sličan način su se nekada stanovnici ovih prostora zabavljali u dokolici, ali i odmeravali snagu i spretnost kako bi impresionirali posmatrače.

Organizatori su i ovog puta uspeli da otrgnu od zaborava sportske discipline poput pilcike, ringlanja, štulanja, kandžijanja, natezanja mosora, luka i strele, borbe časti, džakanja, dragača i vranića.

Bečejsko udruženje mladih želi putem ove tradicionalne manifestacije da nastavi sakupljanje, negovanje, očuvanje i promociju narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve i to u Bačkom Gradištu, kada celo selo slavi Preobraženje Gospodnje – praznik koji najavljuje jesen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име