Vojvođanska olimpijada starih sportova u organizaciji Bečejskog udruženja mladih po 12. put u Bačkom Gradištu je pred kraj leta okupila učesnike željne rekreacije i zabave.

Ukupno 11 ekipa odmerilo  je snage u 17 zanimljivih disciplina. Najviše bodova i ujedno titulu pobednika osvojila je ekipa Family Team, dok su Sokolovi i Otpisani zauzeli drugo, odnosno treće mesto.

Upornost i spretnost glavni su razlozi za dugo očekivanju pobedu ekipe Family Team kojoj je ovo peto učešće na olimpijadi starih sportova.

Mnogi od brojnih volontera na Vojvođanskoj olimpijadi starih sportova odrasli su uz ovu manifestaciju i sazreli u uspešne poslovne mlade ljude.

Čast da zvanično otvori tradicionalne Igre u Bačkom Gradištu imao je član Opštinskog veća zadužen za sport, turizam i omladinu Dane Mandić.

Iz Saveza Sport za sve Vojvodine, dugogodišnjeg partnera na ovom poduhvatu Bečejskog udruženja mladih, u posetu je došla višečlana delegacija sa ciljem da se saradnja digne na viši nivo. Pored lokalnih ekipa iz Bačkog Gradišta i Bečeja, gosti su i ovog puta bili učesnici i iz drugih mesta, poput Novog Sada, kao i Sombora.

Pored pouzdanih partnera iz Streličarskog kluba Bečej, podršku manifestaciju dali su i volonteri iz lokalnog Humanitarnog udruženja Đina.

Tokom višesatne manifestacije na fudbalskom stadionu u Bačkom Gradištu pekle su se palačinke, a novac od prodatih sakupljao u humanitarne svrhe i to za edukativne aktivnosti sa decom i mladima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име