Sa jedne od ranijih eko kolonija u Bečeju
Sa jedne od ranijih eko kolonija u Bečeju

Udruženje građana „Ekobečej“ u partnerstvu sa Likovnom sekcijom „Duga“ pri MKD „Petefi Šandor“ i domaćinstvom Spomen kuće „Tan“ u subotu, 4. septembra, organizuje tradicionalnu, šestu po redu, Međunarodnu koloniju eko stvaralaca.

-Reč je o manifestaciji koja okuplja oko 100 učesnika raznih profila umetničkog stvaralaštva i po masovnosti je jadna od najvećih ove vrste u okruženju. Pored učesnika iz svih krajeva Vojvodine, stižu nam gosti iz Mađatske, Rumunije, Hrvatske… Jedinstveni smo po tome što kao podlogu za likovno stvaralaštvo koristimo reciklirani papir, a za bojenje, između ostalog, i  prirodni materijal, poput orahovog bajca, soka od cvekle… Kao materijal koristi se i staro drvo ili tkanina, čime želimo da ukažemo na važnost reciklaže u očuvanju čovekove okoline. Ovogodišnja tema kolonije su vojvođanski motivi, rekao nam je predsedik UG „Ekobečej“ Zoltan Kiš.

Kolonija se održava u atraktivnom ambijentu Spomen kuće „Tan“ u centru grada i počinje sa radom u jutarnjim satima otvaranjem izložbe sa ranijih dešavanja, potom će se raditi i družiti do 13 sati za kada je predviđena prezentacija urađenog. Druženje se nastavlja zajedničkim ručkom i popodnevnim obilaskom grada.

Pokrovitelj manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i opština Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име