Dejan Stanojev je treninge prilagodio podlozi na kojoj se radi | Foto: Vlastimir Jankov
Dejan Stanojev je treninge prilagodio podlozi na kojoj se radi | Foto: Vlastimir Jankov

Zamrzniti tereni na Gradskom stadionu kraj Tise i priobalju reke ne pogoduju fudbalerima OFK Bečej 1918.

Uslovi za rad ne travnatim površinama su nemogući. Bilo kakvo kretanje po klizavoj podlozi preti da se igrači povrede. Da bi premostili taj hendikep, bečejski fudbaleri su drugog dana prirema u nedelju radili na malom terenu s plastičnom podlogom kraj sportskog centra, a već u ponedeljak su se preselili na teren s plastičnom podlogom u dvorištu DTV Partizan.

-Teren u dvorištu Partizana je nešto većih dimenzija i pogodniji nam je za rad, pošto možemo da radimo s loptom i da obavimo kraće deonice trčanja. Naravno, maksimalno ćemo koristiti i sadržaje, sportsku dvoranu i teretanu, u sportskom centru. Snalazimo se kako znamo i umemo, samo da ne gubimo vreme, saznali smo od šefa stručnog štaba bečejskih fudbalera Dejana Stanojeva.

Teren s plastičnom podlogom smanjuje mogućnost povreda | Foto: Vlastimir Jankov
Teren s plastičnom podlogom smanjuje mogućnost povreda | Foto: Vlastimir Jankov

Sličnu sudbinu, primećuju „dežurni komentatori“, dele i ostali rivali, pa momci sa Tise, vele isti, time nisu oštećeni. Ali, zaboravlja se da ostali nemaju iste ambicije.

-Od starta aktuelne sezone nismo krili ambiciju da želimo povratak u srpskoligaški fudbal. Da bismo to i ostvarili, neophodno je da pripremni period odradimo maksimalno odgovorno. Nas ne interesuju drugi. Znamo šta mi treba da uradimo i tome smo posvećeni. Nadam se da će vremenski uslovi za desetak dana biti povoljniji i da će sve doći na svoje mesto, ne napušta optimizam trenera Dejana Stanojeva.

Bečejci su počeli u ritmu tri dana rada, jedan slobodan dan. Utorak je prvi slobodan dan i igrači će ga iskoristiti sa maksimalno opuštanje.

Zamrzniti teren na Gradskom stadionu nije pogodan za rad | Foto: Vlastimir Jankov
Zamrzniti teren na Gradskom stadionu nije pogodan za rad | Foto: Vlastimir Jankov

Podsećanja radi, nastavak prvenstvene trke vojvođanskog „severa“ zakazan je za 11. mart, a Bečejci će do tada odigrati ukupno osam kontrolnih utakmica. Prva u nizu je prvog februarskog dana protiv Jedinstva iz komšijskog Bečeja. Još nije postignut dogovor da li će se igrati u Novom Bečeju ili Bečeju, što ne menja situaciju, pošto će se s istim rivalom igrati i 22. februara. Znači, ljubitelji fudbala i u Bečeju i u Novoom Bečeju imaće priliku da vide provere istih rivala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име