Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Krenućemo na masovna testiranja, rekao je Vučić, što će biti promena principa rada, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Očekujte u narednih 48 sati. Imamo dovoljno testova za tih prvih nekoliko dana drastičnih uvećanja, a u međuvremenu ćemo dobiti još testova, naveo je predsednik Vučić.

Kako je rekao, ovo znači da smo prihvatili kineski model i doda je da su kineski stručnjaci pozdravili dosadašnje mere Srbije i da smatraju da ih ne treba pooštravati, već da je važno da građani budu disciplinovani.

Kako je rekao, u narednom period počinje trijaža bolesnika.

-Najlakše bolesnike ćemo smeštati negde gde mogu brzo da uđu, izleče se i izađu. To će biti ili na Sajmu u Beogradu, Čairu u Nišu, Spensu u Novom Sadu, rekao je i najavio da će za dva tri dana kompletna mreža za najlakše bolesnike biti uspostavljena.

Kako je dodao, izdvajaće se i pacijenti u srednjem stanju, a oni najteži koji će morati na kliničke respiratore biće smešteni na Infektivnu kliniku, VMA, Klinički centar u Nišu, Klinički centar u Novom Sadu…

Ključna stvar na kojoj je Kon insistirao je, kako je rekao, strikna izolacija svakog obolelog i ukoliko to ne postignemo imaćemo Italiju i Španiju ovde u Srbiji, poručio je predsednik.

On je naveo da smo se dosad branili, a sada je vreme da mi napadnemo virus, jer virus nema nikakvu šansu da se proširi ukoliko nema kontakata.

Kako je rekao, Kinezi su pohvalili još jedan lek strane proizvodnje i u toku su pregovori s Galenikom za njegovu proizvodnju.

Dobra vest je, kako je rekao predsednik Vučić, da ćemo uspeti u roku od deset ili 15 dana da imamo gotovo tri puta više nego što smo imali slobodnih respiratora pred ovu krizu.

Cena kliničkog resppiratora je između 26 i 40 hiljada, ali danas ih na tržištu nema ni za 200.000, naveo je.

Sledeće nedelje će, dodao je Srbija imati barem 20 miliona maski, a najavio je i proizvodnju kvasca do čijeg je zastoja došlo zbog nedostatka palminog ulja.

On je naveo da je za nas važno da lekari već izdrže jer su već umorni, a predstoji im najteže

-O daljim merama ćemo odlučivati kada preduzmemo sve ovo s promenom pristupa i agresivnijim pristupom prema virusu, jer su zato doši kineski stručanjci. Za to nam je potreban kontranapad i ljudi koji će razumeti da nam je dovoljno da sedimo 21 do 28 dana u kući. Sve to zavisi samo do nas, naveo je predsednik.

 

 

Tekst:  https://insajder.net/sr/sajt/vazno/17477/Vu%C4%8Di%C4%87-Kre%C4%87emo-u-masovno-testiranje-na-koronavirus-svi-zara%C5%BEeni-u-karantine.htm?fbclid=IwAR08lSGFOfTEMgFjYswoNuKaTjG7Ohw3-6etulQ69oD6HG8X1zDG443EC_E

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име