Kako bi medicinskim radnicima u hitnoj pomoći i kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej pokazali da cene njihovu posvećenost u pružanju pomoći sugrađanima, organizatori Gastro festivala uz podršku Tot Prometa i restorana Largos doniraće u narednim danima dva kuvana obroka.

Rad zaposlenih u službi hitne medicinske pomoći je od neprocenjive važnosti, naročito od pojave epidemije. Zato baš sada reba nagraditi posvećenost onih koji brinu o pacijentima i koji se svakodnevno izlažu riziku od virusa, objasnili su organizatori ove akcije čiji je moto Daj da bi dobio.

Smene po 12 sati koje medicinski tehničari i lekari provedu na ovom plemenitom i zahtevnom poslu biće koliko toliko ugodnije uz kuvani obrok na šta nisu navikli.

Donatori su za sada uspeli da prikupe sredstva oko 15 obroka, na dnevnom nivou, što će biti dovoljno za naredne dve nedelje. Da bi akcija „Topli obrok za zdravstvene radnike“ bila uspešnija neophodna je pomoć i drugih privrednika, a ni podrška građana nije na odmet.

-Ako neko želi da podrži našu inicijativu, bilo novčano ili u vidu sirovine za pripremu obroka, to može učiniti u restoranu Largos svakog dana od 7 do 23.30 sati. Upravo na tom mestu će zainteresovani dobiti sve dodatne informacije o akciji. Cilj nam je da ukažemo radnicima hitne pomoći u Bečeju da poštujemo njihovu nesebičnu posvećenost. Zahvaljujemo im na požrtvovnom radu u sprečavanju širenja koronavirusa. Oni su ključni u ovoj borbi, ističe Daniel Jovanović, jedan od inicijatora.

Da je sve više posla za zdravstvene radnike u Bečej govori i podatak da je u novom talasu epidemije gotovo 60 registrovanih zaraženih korona virusom. Kako je situacije povodom virusa neizvesna, polako tradicionalni festival hrane i ugostiteljstva Gastro fest, nekada rezervisan za ranu jesen, verovatno neće  imati novo izdanje, ali nije na odmet promovisati dobročinstvo i solidarnost.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име