Sa lica mesta jedne od saobraćajnih nesreća
Sa lica mesta jedne od saobraćajnih nesreća

Dvadeset i jedna osoba je poginula, a 530 je teže i laške povređeno u saobraćajnim nesrećama na teritoriji opštine Bečej od 2013. do 2017. godine, podaci su Agencije za bezbednost saobraćaja.

U najvećoj potiskoj opštini najviše nastradalih u saobraćaju ima u avgustu, kaže statistika, a u periodu od pomenute četiri godine dogodilo se 610 saobraćajnih nezgoda, od kojih je 420 sa nastradalim licima.

Ovi podaci govore o tome da nije uspostavljen opadajući trend broja poginulih i povređenih lica, zaključak je Agencije za bezbednost saobraćaja.

Najvažnije činjenice o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Bečej, u periodu od 2013. do 2017. godine

U saobraćajnim nezgodama poginulo je 21 lice, dok je teže i lakše povređeno 530 lica.

Poginulo je dva pešaka, što čini 10 odsto od ukupnog broja poginulih lica u saobraćajnim nesrećama.

 Poginulo je sedam biciklista, što čini 33 odsto ukupnog broja poginulih.

Poginulo je tri vozača i putnika na motociklima i mopedima, što čini 14 odsto od ukupnog broja.

Poginulo je sedam vozača i putnika u putničkim vozilima, što čini 33 odsto od ukupnog broja poginulih lica u saobraćajnim nesrećama.

U saobraćajnim nezgodama gde je jedan od učesnika bio traktor, poginulo je jedno lice, što čini pet odsto od ukupnog broja poginulih lica.

U saobraćajnim nezgodama gde je jedan od učesnika bilo teretno vozilo poginulo je šest lica, što čini 29 odsto od ukupnog broja poginulih lica.

U posmatranom periodu povređeno je 33 dece, dok nije bilo poginule dece u saobraćajnim nezgodama. Deca su najviše stradala u svojstvu putnika (45 odsto).

U saobraćajnim nezgodama poginulo je pet mladih lica. Mladi čine 24 odsto od ukupnog broja poginulih lica u saobraćajnim nezgodama. Mladi u saobraćajnim nezgodama najčešće stradaju u svojstvu vozača (65 odsto).

 U saobraćajnim nezgodama poginulo je sedam lica starosti 65 i više godina, što čini 33 odsto od ukupnog broja poginulih lica. Starija lica u saobraćajnim nezgodama najčešće stradaju u svojstvu bicikliste (56 odsto).

Najveći broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima pripada grupi tipova saobraćajnih nezgoda „saobraćajna nesreća sa najmanje dva vozila – skretanje ili prelazak“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име