Foro: Ilustracija, arhiva
Foro: Ilustracija, arhiva

Nadležni u bečejskoj lokalnoj samoupravi, ali i žitelji najveće potiske opštine svake godine u proleće muku muče sa udarnim rupama na gotovo svim saobraćajnicama.

Krpljenje udarnih rupa neće početi pre kraja maja, početka juna, kazao je Goran Matić, direktor direkcije za izgradnju Bečeja.

– Direkcija je ove godine izdvojila 7,5 miliona dinara za krpljenje udarnih rupa i raspisali smo javnu nabavku velike vrednosti. Očekujem da u roku od mesec i po do dva meseca taj postupak bude završen. Postupak javne nabavke velike vrednosti zahteva malo više vremena i shodno tome ćemo pristupiti krpljenju rupa.

Matić navodi i da će za 7,5 miliona dinara biti moguće kupiti oko 600 tona asfaltne mase. – Na žalost, još ne znamo koje će se rupe u međuvremenu otvoriti. Mi smo, s obzirom na tržišnu cenu, pripremili 600 tona asfaltne mase i iskreno se nadam da ćemo popuniti sve rupe u opštini Bečej. Paralelno sa time činimo i određene korake koji se tiču projektne dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju sojarskog puta, rekao je Matić.

Inače, sojarski put je jedan od najopterećenijih u opštini i to saobraćajem teških kamiona. Dug je 2,2 kilometra, spaja put Bečej – Bačka Topola sa putevima Bečej – Novi Bečej i Bečej – Novi Sad. Obezbeđuje da kamioni ne ulaze u grad na Tisi, osim dela kod mosta na DTD kanalu i praktično predstavlja obilaznicu prema tim pravcima. Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju, ove godine će biti samo „okrpljen“, jer je za njegovu potpunu rekonstrukciju potrebno između 350 i 400 hiljada evra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име