Tradicionalna, osma po redu, Regionalna izložba rukotvorina i ručnih radova svečano se 15. septembra u 18 sati u Gradskom muzeju Bečej.

Organizator prave riznice rada vrednih žena je Kulturno-umetničko društvo „Orion“ iz Bečeja. Izloženo je oko 500 radova blizu 200 autora iz petnaestak sekcija više banatskih i bačkih naselja.

Maria Molnar, predsednica sekcije, ističe da se „Orion“ trudi da svake godine doda nešto novo i da budu zadovoljni i posetioci i izlagači.

Boldižar Paroži, penzioner iz Vrbasa kaže da trud i rad žena rukotvoraca treba ceniti. Paroži zna kakav je put od konca do mušeme jer je i sam godinama izlagač na tradicionalnoj manifestaciji bečejskog Oriona.

-Preporučujem mladima, naročito deci i učiteljima, kako bi se to uvelo u nastavni plan, i da se bave ručnim radom jer će im to koristiti svima u starosti, kazao je, između ostalog, Boldižar Paroži.

Bečejka Jovanka Jelić penzionerske dane provodi aktivno, slika, ali se bavi i ručnim radom. Svaki je ručni rad priča za sebe, a za na oko lep i kvalitetan, treba pre svega strpljenja.

Atraktivna izložba biće otvorena do 5. oktobra i prilika je to da je posete svi koji imaju afiniteta prema rukotvorinama bilo kakve vrste i uvere se da i oni mogu nešto slično da urade i naredne godine izlože.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име