Hatékony az Alapfokú Bíróság Óbecsén
Hatékony az Alapfokú Bíróság Óbecsén

Miroslav Karać, u prekršajnom postupku po prijavi Državne revizorske institucije koja je proveravala finansije opštine Srbobran za 2015. godinu, kao direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Srbobran, zbog toga što je za geodetske usluge platio 1.646.000 dinara bez računovodstvene dokumentacije, kažnjen je u prekršajnom postupku sa 10.000 dinara.

Postupak je protiv Karaća vođen pred srbobranskim odeljenjem Prekršajnog suda u Bečeju, po prijavi Državne revizorske instituticije, a zbog prekršaja iz Zakona o budžetskom sistemu (član 103. stav 1, tačka 4).

Podsetimo na to da je Državna revizorska institucija 26. decembra 2016. godine Prekršajnom sudu u Bečeju protiv odgovornih lica opštine Srbobran podnela tri prekršajne prijave.

Prema informacijama iz Prekršajnog suda u Bečeju, pored okončanog postupka vođenog protiv Miroslava Karaća, protiv bivšeg predsednika opštine Srbobran Zorana Mladenovića još se vodi postupak, dok je u postupku protiv Aleksandre Vrsajković, direktorke Predškolske ustanove “Radost” rasprava zakazana za početak novembra.

Sva tri prekršajna postupka pokrenuta su nakon što su državni revizori u opštini Srbobran za 2015. godinu utvrdili niz nepravilnosti u finansijama i poslovanju.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име