Sin i unuk Milovana Jovića, organizator Goran Kudrić s ekipama Autoservis Kudrić i Fadip Merna tehnika | Foto: Vlastimir Jankov
Sin i unuk Milovana Jovića, organizator Goran Kudrić s ekipama Autoservis Kudrić i Fadip Merna tehnika | Foto: Vlastimir Jankov

Posle uspešno organizovanog turnira u malom fudbalu „Ulice Bačkog Gradišta 2017.“, Fudbalski klub najstarijeg imena Vojvodina prihvatio se novog izazova. U toku je Prvi memorijalni turnir „Milovan Jović“ u fudbalu „tri na tri“.

-Na ovaj način smo želeli da evociramo uspomene na jednog od najveći fudbalskih pregalaca ne samo u Bačkom Gradištu, već i šire, rekao nam je u ime organizatora član rukovodstva bačkogradištanske „Voše“ Goran Kudrić. Ove godine smo okupili 24 ekipe, koje su podeljene u četiri grupe po šest ekipa.

-Dve prvoplasirane nastavljaju takmičenje u četvrtfinalu, a pobednik turnira inkasiraće novčanu nagradu od 70.000 dinara, drugi će dobiti 10.000 i sportsku opremu, treći sportsku opremu. Zahvaljujući jakom sponzorskom pulu, uspeli smo da pokrijemo sve troškove turnira, obezbedimo vredne nagrade i pojačamo klupski budžet.

Turnir je zvanično počeo 7. jula simboličnim početnim udarcem Branislava Baneta Jovića, sina Milovana Jovića, a čast da otvore turnir pripala je ekipama Autoservis Kudrić iz Bačkog Gradišta i bečejskoj ekipi Fadip Merna tehnika, koje su podelile plen igrajući nerešeno 5:5. Prvog dana odigrane su četiri utakmice, a narednih će biti više, jer je organizator pripremio dva terena na travnatom prostoru ispred tribina. Očekuje se da će turnir biti završen naredne nedelje.

Valja primetiti da je najviše, ukupno 12, ekipa iz Bačkog Gradišta, iz Bečeja ih je šest, Čuruga dve, a po jedna iz Novog Bečeja, Srbobrana, Temerina i Trešnjevca. Utakmica se igra dva puta po osam minuta, posle tri kornera izvodi se penal, a najstrpža kazna se dosuđuje i posle šestog dosuđenog prekršaja.

Detalj sa utakmice Pečenjara Slađan – Četiri musketara | Foto: Vlastimir Jankov
Detalj sa utakmice Pečenjara Slađan – Četiri musketara | Foto: Vlastimir Jankov

Dobra je poseta bila već prvog dana turnira, a još veća će, poručuju organizatori, biti narednih dana kada se okonča nekoliko aktuelnih turnira u malom fudbalu u obližnjim naseljima.

Dodajmo da je prvog dana ekipa Autoservis Kudrić odigrala dve utakmice i da je u drugoj pretrpela poraz rezultatom 2:4 od bečejske ekipe Jelen i dva lava. U preostale dve utakmice prvog dana turnira igrale su bačkogradištanske ekipe i evo rezultata: Pečenjara Slađan – Četiri musketara 4:9 i Solar M2 – Limeks 1:8.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име