Potpredsednik Vlade APV Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar dr Vuk Radojević u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Đorđe Milićević u pratnji pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodorivredu i šumarstvo dr Vuka Radojevića posetio je danas Bečej, koji je bio domaćin uručenja ugovora po dva konkursa, čija je investiciona vrednost preko milijardu dinara u 32 pokrajinska grada i opštine.

Konkurs o dodeli sredstava za sufinansiranje igradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine vredan je 600 miliona dinara, a konkurs za izgradnju i rekonstrukciju atarskih puteva i otresišta širom pokrajine dodatnih 450 miliona dinara.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić bio u dvostrukoj ulozi, domaćina i potpisnika ugovora | Foto: Vlastimir Jankov

Domaćin Bečej je skup predstavnika Vlade AP Vojvodine i predsednika i predstavnika 32 lokalne samouprave organizovao na gradilištu oko rekonstrukcije glavne crpne stanice u Bečeju, u koju nije ulagano više od tri decenije i čija vrednost rekonstrukcije iznosi 31 milion dinara. Lokalna samouprava je izdvojila 21, a putem konkursa Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo preostalih 10 miliona dinara. Rekonstrukcijom ovog objekta značajno će se unaprediti prečišćavanje otpadnih voda, čime neće biti samo eliminisan ogroman ekološki problem, nego će se povećati kapacitet i popraviti zaštita životne sredine.

-Povod današnjeg okupljanja u Bečeju je zaključivanje ugovora Vlade AP Vojvodine i predstavnika 32 pokrajinska grada i opština po dva konkursa koje je sproveo Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ulupne vrednosti preko jedne milijarde dinara, od kojih je pokrajinska Vlada izdvojila nešto više od polovine sredstava, rekao je, između ostalog potpredsednik Vlade APV Đorđe Milićević.

U ime komšija iz Novog Bečeja ugovor je potpisao predsednik Saša Maksimović | Foto: Vlastimir Jankov

Predstavnike lokalnih sredina koje su dobila sredstva po dva pomenuta konkursa pozdravio je i pokrajisnki sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, koji je primetio da su se svi okupili oko kvalitetnih projekata, kao i to da Vlada APV putem konkursa sekretarijata na čijem je čelu već izdvojila preko dve milijarde dinara.

Na kraju recimo da su ugovore sa Vladom AP Vojvodina zaklučili predstavnici gradova Vršac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Sad, Pančevo, Sombor i Subotica, odnosno opština Apatin, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bečej, Žitište, Inđija, Irig, Kanjiža, Kovačica, Kovin, Mali Iđoš, Novi Bečej, Novi Kneževac, Odžaci, Plandište, Ruma, Senta, Sečanj, Srbobran, Sremski Karlovci, Stara Pazova, Titel, Čoka i Šid

2 KOMENTARA

  1. Da li se posle rekpnstrucije crpne stanice u Beceju nasi domovi vise nece osecati na hemikalije i otrove ciji mirisi konstantno izlaze iz otvora sanitarija u kupatilima nasih kuca? Vlast u Becejskoj opstini je mnogo ulpzila u grad kako u infraatrukturu tako i u kulruru, to je nesporno i svaka im cast. Ali smatram da je neophodno da se isto toliko zaloze da sprece ispustanje otrovnih hemikalija u kanalizacione odvode jer na taj nacin truju svoje gradjane. Svima je dobro poznato da hemikalije dolaze iz industrijske zone, a poznato je i iz kog preduzeca one izviru. Ne bih detaljisao, samo bih apelovao da neko od nadleznih utice i pokusa da prekine trovanje nase dece.

    • Veljo pa jedino feješi moze da reši.Ispustala se hemikalija u dvoristu komunalca ili ono skladiste pepela na putu za bg.Koga zanima običan građanin u opstini koja je od svega izopstena pa sama od sebe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име